POLO. Campioana la polo CSM Oradea și-a aflat adversarele din faza grupelor Ligii Campionilor, stagiunea 2012-2013. Potrivit tragerii la sorţi, formaţia orădeană va face parte din grupa D, având adversare echipele Szeged (Ungaria), Partizan Belgrad (Serbia), Spandau Berlin (Germania), Galatasaray Istanbul (Turcia) și o formaţie provenită din turul preliminar al competiţiei. Oficialii orădeni s-au declarat mulţumiţi de tragerea la sorţi, menţionând că obiectivul campioanei României este trecerea de faza grupelor, ceea ce înseamnă o clasare în primele patru locuri.


TENIS. Victor Hănescu, tenismanul român care luna trecută a urcat pe poziţia 102 în clasamentul ATP și sportivul cu cea mai bună clasare din România în acest moment, a declarat, cu ocazia turneului dotat cu Trofeul Victor Hănescu, ce se desfășoară la Curtea de Argeș, că‚ „până la sfârșitul anului aș vrea să ajung pe locul 80 în clasamentul ATP’’. Hănescu a explicat de ce nu participă la Cupa Davis: „Momentan, turneele pe care le joc eu se desfășoară pe zgură, iar Federaţia a decis ca meciul să se joace în sală, pe o suprafaţă rapidă, ceea ce nu are legătură cu planurile mele de acum. Sunt convins că în lipsa mea, tinerii mei colegi vor câștiga meciul România-Finlanda’’.


HANDBAL. Oltchim Rm Vâlcea a învins, pe teren propriu, cu scorul de 36-26, formaţia HCM Roman, în etapa a doua a Ligii Naţionale, dar la finalul jocului fostul di-rector general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat că situaţia de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificilă, precizând că dacă nu va exis-ta bugetul necesar, formaţia vâlceană nu va începe Liga Campionilor.

La rândul său, președintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat că speră ca situaţia campioanei să se rezolve, deși mai sunt bani doar pentru plata salariilor pe luna august. “Ar fi mare păcat ca această echipă să nu mai existe. Este ca și cum Barcelona ar renunţa la fotbal. Acum avem o echipă de mare valoare care poate câștiga Liga Campionilor. Nici nu mă gândesc că nu se va găsi cineva să o finanţeze din moment ce ar avea totul pe tavă, handbaliste de mare valoare, antrenori de mare valoare”, a spus Berbecaru.