Școala Gimnazială nr.1 Afumați este una dintre cele zece școli din România selectată în proiectul „Școala din valiză”, implementat de Fundația Vodafone România și World Vision România.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nt. 432

 

Concret, este vorba despre o valiză încărcată cu 25 de tablete, laptop, video-proiector, sistem audio, modem 4G și router wi-fi încorporat pe care o folosesc profesorii de limba română şi cei de matematică. «Şcoala din valiză» include o platformă e”Debutul acestui proiect în şcoala noastră a fost făcut printr-o lecție demonstrativă interactivă la limba și literatura română, susținută la clasa a V-a A de prof. Mădălina Sebe, fostă elevă a şcolii. La această activitate au participat: Irina Margareta Nistor, preşedinte onorific Fundaţia Vodafone România, Angela Galeta, director Fundația Vodafone România, Oana Șerban, director comunicare Fundația World Vision România, alți reprezentanți ai Fundației Vodafone și ai World Vision România. Lecția a fost însoțită de activități premergătoare şi de familiarizare cu „școala din valiză”. Valiza rămâne timp de un an în custodia noastră şi apoi trece în proprietatea şcolii”, a declarat Izabella Pena, directorul școlii. La rândul său, prof. Mădălina Sebe a explicat că ”testele pe care le-am creat cu ajutorul celor de la compania de telefonie mobilă au fost atractive pentru elevi, care au avut un timp limită de răspuns, au fost notaţi în timp real şi la sfârşitul lecţiei fiecare şi-a putut afla nivelul de cunoştinţe”.

Platforma este folosită, săptămânal, în 10 sate și comune din România, de către peste 200 de profesori și peste 5.000 de copii din ciclul primar și gimnazial.