Consilierii municipali PNL cer demisia directorului Administrației Spitalelor din București, Emanuel Botnariu, afirmând că acesta și-a probat „incompetența“ în funcție.

„(…) Ca urmare a modului în care a fundamentat alocarea a 130 milioane de lei, într-o manieră cu totul neprofesionistă, acesta a prezentat Consiliului General un proiect de hotărâre cu prețuri mult umflate și fără a avea bază reală. Mai mult, lunga ”listă de cumpărături” prezentată în Consiliu de către domnul Botnariu nu a fost realizată pe baza unei analize clare de nevoi care să prioritizeze alocările pentru spitale pe baza unor criterii de eficiență“, a afirmat Ciprian Ciucu, consilier liberal. El a adăugat că hotărârea privind alocarea celor 130 milioane de lei a fost adoptată cu „voturile consilierilor PSD, ALDE și parțial PMP“ și a produs, deja, „efecte juridice“.

”Greșeala materială” invocată de ASSMB și de doamna primar general – dacă nu ascunde intenția de fraudă – cel puțin a pus Consiliul General într-o situație jenantă, oprind finanțarea unor alte obiective de investiții pe motive ridicole, așa-zise greșeli materiale“, a susținut Ciucu.

 

Totodată, a precizat el, PNL face apel la primarul general să oprească „pandelizarea Bucureștiului“, iar „următoarele numiri ce vor fi făcute să aibă la bază strict criterii de competență și nu de afinitate cu primarul de la Voluntari, așa cum a fost cazul numirii domnului Botnariu, fostul consilier și apropiat al lui Florentin Pandele“.