În zilele în care temperaturile scad mult sub -20 de grade Celsius, iar angajatorul nu poate să-ţi ofere protecţia necesară, acesta poate întrerupe activitatea firmei. În acest caz, contractul individual de muncă ţi se păstrează la firma respectivă astfel încât, vechimea în muncă nu îţi este afectată în niciun fel.

Patronul companiei va stabili de comun acord cu tine şi restul angajaţilor, modalitatea de recuperare şi de plată a timpului nelucrat. Poţi recupera în următoarele şase luni, timp în care să-ţi menţii drepturile salariale avute anterior. Sau poţi să nu mai fii nevoit să recuperzi timpul de reducere a zilei de muncă sau a întreruperii activităţii, dar să fii plătit doar pentru orele lucrate.

Citește și: Locuri de muncă în Germania pentru studenții din Ilfov

Dacă nu se conformează şi nu-ţi asigură protecţia de care ai nevoie în zilele geroase, patronul riscă o amendă de până la 2.500 de lei. În cazul în care inspectorii Inspectoratului Teritorial al Muncii constată încălcări grave ale legislaţiei privind securitatea şi sănătatea angajaţilor, inspectorii de muncă pot să dispună chiar şi sistarea activităţii companiei până la remedierea măsurilor dispuse.

Citește și: Aproape 600 de locuri de muncă disponibile în ILFOV. În ce domenii se fac angajări