Și nesimțirea. Pentru că nu cred că se mai miră cineva de nesimțirea aleșilor nației. Zilele trecute, Senatul a respins o inițiativă legislativă înaintată de parlamentari din aproape tot spectrul politic. Proiectul de lege propunea creșterea alocației de stat pentru copii de la penibila sumă de 42 de lei, adică vreo 7 euro, la 200 de lei, deci vreo 45 de euro. Scump, doamnă, scump, dincolo era mai ieftin! Așa și-a zis majoritatea senatorilor și a respins proiectul. Ce contează că în România alocația pentru copii este de 35 de ori mai mică decât media UE, adică 210 euro, ce contează că ne situăm pe locul 168 în lume în privința raportului dintre PIB și alocație? Harști! N-avem, nu dăm, au hotărât, sec, aleșii. Și cine s-au opus cel mai abitir? Taman pesediștii, care sunt de stânga! Fraților, vă plângeți că nu sunt bani? Aveți o soluție, v-am mai sugerat-o. Rezolvați, bre, evaziunea fiscală și veți vedea ce de bani vor intra în vistieria statului. Da’ puteți? Nu puteți, pentru că nu aveți interes. Clientela voastră politică este campioană la acest sport. Evaziunea, carevasăzică.

Ei, dragii moșului, nu același lucru se întâmplă când în joc sunt „nevoile de necesitate” ale ‘mnealor. Căci, obrazul subțire, cu cheltuială se ține. Iată, așadar, câteva dintre necesitățile parlamentarului român, fără de care acesta nu poate să trebăluiască la viitorul nației. Bunăoară, drăguții de ei au nevoie de avion. A, nu unul mare, că așa sunt ei modești! Unul micuț, de douășpe locuri, ia, acolo, un mizilic de 56 de bulioane. De euro. Luat în leasing. Pentru că dacă 

l-ar lua cu banii jos, n-ar costa decât vreo 35. Tot bulioane. Tot euro. Cum să-și mute ei poponeața, dintr-un loc în altul,  cu un avion de linie, darămite cu un low-cost? Păi nu te uiți nițel la fața noastră? Ce-i mai trebuie sentorului și deputatului? O farmacie cu medicamente cu 10-20% mai ieftine decât pentru vulg. Sănătatea, înainte de toate! Noi trebuie să avem o sănătate de fier, să avem grijă de soarta poporului și, pentru că suntem cam săraci, nu ne putem permite medicamente cu prețuri mari! Și pentru că vorbim de sănătate, care este mai scumpă decât toate, ne gândim să ne facem și un centru Spa, dotat cu piscină și sală de fitness. Să fim în formă, să promovăm legi pentru propășirea nației. Acestea sunt ultimele trei „năzbâtii” care le-au trecut prin cap sărmanilor parlamentari. 

În concluzie, mie mi-ar fi rușine dacă aș proceda așa. Dar, îmi dau seama că în concepția acestor indivizi austeritatea e doar pentru fraierii care îi votează, pentru a lua, din nou, țeapă în următorii patru ani. Și, uite așa, unii se îmbuibă cu nonșalanță, în timp ce alții n-au după ce bea apă. Halal, nație! Halal, Parlament!