Cătălin Predoiu, prim vicepreședinte PDL a anunțat că parlamentarii acestui partid vor depune o moțiune simplă, referitoare la eșecul privatizării CFR Marfă.

„Înregistrăm cel de-al treilea eşec major al Guvernului socialist Victor Ponta. După Oltchim şi Roşia Montană, acum avem eşecul privind CFR Marfă. Eşecul a devenit emblema Guvernului Ponta, eşecul a devenit un model de guvernare USL. PDL va depune o moţiune simplă întrucât au fost afectate interesele CFR Marfă şi interesele României prin decredibilizarea ţării în ochii investitorilor”, a declarat Predoiu. 

El acuză Guvernul Ponta nu numai de incompetență, ci și de complicitate la acest eșec. Predoiu susține că, potrivit reprezentanţilor Consiliului Concurenţei, Guvernul a ştiut din vară că nu s-au depus toate informaţiile de către cumpărător, dar Executivul nu a luat măsurile necesare.

De asemenea, Cătălin Predoiu a spus că, potrivit declaraţiilor oficialilor români de la Ministerul Transporturilor, Guvernul nu a obţinut acordul tuturor creditorilor pentru privatizarea CFR Marfă.

  „Guvernul şi premierul au avut toate datele să prefigureze că această privatizare nu va avea loc“, a adăugat Cătălin Predoiu, arătând că, în opinia sa, „consecinţele acestui eşec vor fi falimentul companiei, dispariţia a peste 1500 de locuri de muncă şi vânzarea la bucată a activelor din patrimoniul CFR”. 

„E un joc la două capete pe care-l face premierul, fie privatizezi cu prietenii, fie lichidezi cu prietenii“, a mai spus Cătălin Predoiu.

El crede că trebuie iniţiate discuţii imediate cu creditorii şi că ar trebui „să se utilizeze oameni competenţi“ atunci când se pregătesc privatizările.