SENIOR TROPHY 2112 a fost provocarea extremă pentru împătimiții de pescuit la crap. Au fost 140 de ore de concurs, șase manșe, și câte un stand pe zi, asta pen-tru cei care au rezistat. S-au prins peste 7 tone de crap oglindă și comun iar echipa câștigătoare a a spart recordurile, capturând în 20 de ore crap în greutate totală de 270 de kilograme.

Organizatorul a fost CS Senior Crap, cu sprijinul Complexului “2 Lakes, 2 Brothers” iar perioada de desfășurare a fost 23-29 iulie. Taxa a fost de 2400 lei pentru echipa de 4 pescari iar locuri  27  pe 3 sectoare de câte 9 echipe.

Au fost 6 manșe, fiecare de cate 20 de ore, iar balta a fost împărțită în 3 sectoare valorice, fiecare echipă pescuind câte 2 manșe în fiecare sector. Asta era în pre-zentarea concursului. Trebuie însă spus că au fost 104 pescari care au activat în 26 de echipe din Germania, Serbia, Ungaria, Grecia și România. Primul loc și premiul de 15.000 lei + 4 MEGACUPE a fost adjudecat de echipa compusă din Bogdan Lazopulu, Răzvan Alexe, Mihai Baican și Victor Apostu. Este de menționat și faptul că această echipă a stabilit recordul de a prinde, în 20 de ore de concurs, 270 de kilograme de crap. Locul doi, de loc de neglijat la un concurs de o astfel de anvergură, premiat cu 8.000 de lei, a fost ocupat de echipa Iohan Krauss, Nicu Dinescu, Radu Bădică. Onorabilul loc trei, premiat cu 3.000 de lei, a fost adjudecat de echipa Dan Bădarcea, Radu Lixandru, Dragoș Nistor și Gigi Drăgan. 

După cum ne-a declarat Vlad Parfene, organizatorul concursului, concursul nu a fost deloc liniștit, asta nu din cauza participanților, ci din cauza vremii.” Au fost pa-tru zile de furtună, s-au deplasat plaurii, ce să zic, condiții grele de pescuit. Cu toate astea, se vede că cei care participă aici sunt profesioniști desăvârșiți, asta numai prin prisma capturilor înregistrate.”

Reguli stricte la SENIOR TROPHY 2012

1. 4 lansete pentru o echipă, un singur cârlig la fiecare. 

2. A fost interzisă orice momeală sau nadă în afară de boilies. Nu a fost voie cu momeli din plastic. 

3. Toți cei 4 pescari au drepturi depline.

4. Concurenții sunt obligați să nu prezinte la cântar pești răniți sau morți. (ELIMINARE la a doua abatere, la prima depunctare 30 kg)

5. Concurenții trebuie să manevreze cu grijă crapii pe mal.(AVERTISMENT)

6. Numărul minim de saci pe care trebuie să-l aibă o echipă este de 15. Sacii de păstrare trebuie sa fie model mare. Peștii se vor păstra câte unul în fiecare sac.

7. Sunt obligatorii monturile care să permită eliberarea plumbului în caz de ruptură.

8. Concurenții sunt obligați să anunțe potențialii vizitatori că nu au voie cu mașina pe lac. Se pot primi vizite la stand până la lăsarea serii și doar pe jos.(AVERTISMENT)

9. Concurenții au voie să circule cu mașina DOAR pe timpul zilei și asta doar cu viteză redusă și fără să deranjeze concurenții.(AVERTISMNT)

10. Concurenții sunt obligați să trateze competiția cu sportivitate, fără urlete, scandal, muzică sau alte manifestari huliganice.(AVERTISMENT)

11. Este interzisă folosirea oricărui tip de de sonar sau barca de nădit. (ELIMINARE)

12. In cort este permis iluminatul de orice fel. În afara acestuia nu este permisă decât lanterna de cap.(AVERTISMENT)

13. Concurenții sunt rugați să lase standul în perfectă stare de curățenie după fiecare etapă și la final, fără chiștoace de țigări , coji de semințe sau gunoaie împraștiate. (AVERTISMENT)

14. Toate activitățile legate de pescuit (nădit, lansat, drill) se desfășoară în zona standului, fără a deranja vecinii de pescuit.(AVERTISMENT)

15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare. Schimbarea trebuie anunțată arbitrilor de sector și consemnată în foaia de concurs.

16.Se nădește doar cu cobra, cu boiliesuri de diametru maxim 30 mm. Nu este voie cu racheta, spomb,catapulta sau praștia de mână. Nădirea grea nu este permi-să. (ELIMINARE)

17. Echipele sunt obligate să cântarească toți crapii prinși, nu este voie să reții peștele în sac decât până la primul cântar oficial.(AVERTISMENT)

18.Este voie doar cu plumb, fără feeder sau năditoare.

19. În fiecare zi la ora 11 echipa va extrage alt stand, urmand ca până la sfârșitul concursului să pescuiască pe 6 STANDURI DIFERITE.

 

”Gala Crapului Românesc”,  ­săptămâna viitoare

Între 6-10 august se desfășoară ”Gala Crapului Românesc”, un eveniment unic și care se bucură  de participarea a 11 țări din mai multe continente. Mai precis 11 țări, și anume Germania, Anglia, S.U.A, Franța, Italia, Iordania, Grecia, Sudan, Liban, Ungaria și bineânțeles, România. Vor participa 84 de pescari, premiile vor fi consis-tente, iar după festivitatea de premiere va cânta trupa ProConsul, vor fi jocuri de artificii dar și alte surprize. Accesul publicului este permis pe întreaga derulare a con-cursului, dar se cere liniște și decență pentru buna desfășurare a evenimentului.