„Ninge iar, a venit iarna! A venit Crăciunul! El are sanie și cai și vine de departe, are daruri pentru toți, pentru toți a pus deoparte…!”

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.383

Ce poate fi mai frumos decât un grup de copilași adorabili care cântă și dansează ca să îl convingă pe Moș Crăciun că își doresc foarte mult ca acesta să vină și la ei! Emoționați, sfioși, dar în același timp curioși și curajoși să ajungă în brațele bătrânelului cel darnic, să vorbească cu el și să primească un cadou cât de mic, încununare a cumințeniei de peste an.

Centrul Cultural Buftea a fost miercuri, 20 decembrie, gazda primitoare a lui Moș Crăciun, care a sosit cu multă bucurie la copiii din oraș, pentru că a fost primit cu o suită deosebită de serbări ale copiilor de grădiniță, clase pregătitoare, dar și din partea elevilor de gimnaziu. De la cei mai mici prichindei, până la adolescenții de gimnaziu, toate spectacolele au fost organizate cu meticulozitate de doamnele educatoare, învățătoare sau diriginte împreună cu micii artiști.

Artiști foarte talentați

Moș Crăciun a asistat la spectacole și a fost foarte încântat pentru că a văzut cât de mult au muncit copiii, indiferent de vârstă, pentru a-l întâmpina cum se cuvine.

Copiii i-au cântat, ­i-au spus poezii în română, dar și în engleză, ori au dansat, iar Moș Crăciun a apreciat talentul lor și seriozitatea cu care ­s-au pregătit.

Toți copiii din Buftea au fost minunați și merită întreaga apreciere a efortului lor, dar piticii de grădiniță au făcut deliciul publicului cu gingășia și micile lor stângăcii sau poticneli. Acesta este și motivul pentru care și noi, și poate și Moșul, ne-am îndreptat puțin mai mult atenția către cei mai mici dintre artiști, nu pentru că ceilalți nu ar fi fost la fel de talentați sau importanți pentru noi și pentru Moș, ci pentru că, la această vârstă a inocenței, farmecul poveștii de Crăciun se consumă cu o intensitate maximă, reacțiile sunt pe măsură, iar emoțiile sunt inestimabile.

S-a muncit foarte mult

”Moș Crăciun bun venit. Că ți-e frig, demult o știm, însă noi ne-am pregătit, cât mai cald să te primim”, i-au recitat piticii. Așa bine s-a simțit moșul, că nu îi venea să mai plece de lângă frumosul brad împodobit cu steluțe argintii, amplasat pe scena Centrului Cultural.

„Fiecare clasă și-a pregătit cu mare grijă propriul program. Totul a fost organizat cu sprijinul directorului Centrului Cultural Buftea, Robert Nagy, și al primarului orașului Buftea, Gheorghe Pistol. Toți copiii au primit cadouri de la Moș Crăciun, care a fost ajutat de domnul primar, iar cei care din anumite motive absentează sau sunt bolnavi vor primi pachețelul ce este păstrat special pentru ei”, ne-a declarat Doinița Marin, director structură educațională din Buftea.