Pentru o perioada liniștită și fără evenimente neplăcute, polițiștii ilfoveni fac o serie de recomandări elevilor care, pentru că acum se află în vacanța de iarnă, stau mai mult pe afară, la joacă!

Așadar: ”Nu traversaţi prin locuri nemarcate, în fugă și fără să vă asiguraţi! Jucaţi-vă numai în locurile unde nu circulă mașini: parcuri, curtea școlii, terenuri de sport! Nu circulaţi cu bicicleta pe drumurile publice fără a avea împlinită vârsta de 14 ani! După coborârea din mijloacele de transport public, nu treceţi prin faţa sau prin spatele lor. Așteptaţi ca vehiculul să plece din staţie. Nu vă apropiaţi și nu urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute, indiferent ce vă spun sau vă dau, nu primiţi jucării, dulciuri sau bani de la aceștia! Când plecaţi de acasă, anunţaţi-vă părinţii despre locul unde vă aflaţi și evitaţi să vă deplasaţi neînsoţiţi, mai ales la ore târzii! Nu deschideţi ușa necunoscuţilor, chiar dacă vă spun că sunt trimiși de părinţi, rude etc! Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă! Nu purtaţi asupra voastră, la vedere, obiecte de valoare (telefoane mobile, bijuterii) care pot tenta infractorii! Dacă sunteţi în pericol pe stradă, nu ezitaţi să cereţi sprijinul celorlalţi trecători sau să intraţi
într-un magazin! Nu oferiţi informaţii despre voi sau părinţii voștri persoanelor necunoscute care vă abordează pe stradă, prin telefon sau prin reţele de socializare!” vă sfătuiesc polițiștii.

 

Atunci când te simţi în pericol apelează numărul de urgenţă 112!