˜ Atenție! Tratamentul medicamentos se ia numai la recomandarea specialistului!

Dacă în paralel cu tratamentele naturale iei și medicamente, e bine să știi că, orice medicament ai avea în casă, trebuie luat numai la nevoie și doar la recomandarea medicului.

De aceea, trebuie să ai scris pe ambalaj modul de administrare al produsului. Pentru a evita reacțiile adverse, explică‑i specialistului care-ți recomandă medicamentele respective ce simptome ai, cu ce alte boli ești diagnosticat și dacă mai urmezi alte tratamente. De asemenea, dacă ești însărcinată, este important ca medicul prescriptor să cunoască acest lucru. Spune-i și în ce perioadă a sarcinii te afli. Și pentru copii există indicații speciale. De aceea, înainte să-i recomande un produs farmaceutic, specialistul trebuie să cunoască manifestările și istoricul medical al copilului.

 

Medicamentele îți pot irita stomacul

 

Atenție! Niciun medicament nu se ia pe stomacul gol. Produsele farmaceutice se administrează numai după masă, pentru că pot irita stomacul, cauzând sângerări digestive. De aceea, se și administrează numai atunci când organismul nu are suficientă imunitate ca să poată lupta singur contra suferințelor și nici terapiile naturale nu întăresc prea mult imunitatea.