Aeroclubul României a organizat, sâmbătă 1 iunie, un show aviatic pe Aeroportul Clinceni, spre încântarea miilor de participanți, dar, mai ales, a copiilor, care au avut parte de o sărbătoare de neuitat.

Puhoi de lume, mai ales părinți și copii, au luat cu asalt, sâmbăta trecută, Aerodromul din Clinceni. Datorită numărului mare de spectatori, poliția a fost nevoită să îndrume o bună parte dintre aceștia în zona opusă tribunelor amenajate de-a lungul pistei. Chiar și așa, cei prezenți au avut parte de un spectacol pe cinste. Ei au fost martorii unor reprezentații aviatice dintre cele mai spectaculoase, care i-au lăsat pe mulți cu gura căscată, de admirație.

Spectacolul demonstrativ a început la ora 9:30, cu acrobaţii aeriene oferite de către Hawks of Romania (cinci avioane Extra 300l), „Vulturii Tricolori” (cinci avioane Zlin 142) și ”The Pelicans” (două avioane Ikarus c42). Programul a continuat cu demonstraţii de parașutism și acrobaţii de planoare ale Lotul Naţional de Parașutism, echipa de parașutism TNT, dar și formaţia acrobatică de două planoare, inclusiv planorul acrobat IAR 35. Spectacolul a fost completat de echipele Blue Wings și Forţele Aeriene Române, cu acrobaţii de mare efect. La sol, spectatorii au putut admira o expoziţie statică de aeronave, expozanţii din domeniul aeronautic având ocazia să prezinte publicului produsele și serviciile pe care le oferă.