Faza judeţeană a concursului Sanitarii Pricepuţi – curs de sănătate și prim ajutor, pentru ciclul gimnazial și liceal – s-a desfășurat la Buftea, în Sala de Sport și a fost câștigată de echipa Liceului Dumitru Dumitrescu din Buftea (la licee) și de Școala nr.2 Buftea (la gimnaziu).

Pe locurile doi și trei s-au clasat Liceul Mark Twain din Voluntari și Liceul Traian Lalescu din Brănești la egalitate cu Liceul Pamfil Șeicaru din Ciorogârla, la nivel liceal și Școala nr. 1 Buftea și Școala nr. 3 Buftea (nivel gimnazial). “Concursul a avut o probă teoretică și una practică. Cea teoretică a cuprins întrebări legate de istoria Crucii Roșii, tehnici de acordarea primului ajutor, reguli de circulaţie, boli cu transmitere sexuală, sau protecţia mediului; iar la proba practică, echipele formate din câte cinci elevi au demonstrat în faţa juriului că știu cum se acordă primul ajutor (premedical – până la sosirea specialiștilor) – de la evaluarea victimei, acordarea primului ajutor, anunţarea serviciului de urgenţă 112 și raportarea finală în faţa personalului de pe ambulanţă”, ne-a declarat Nicu Mihalache, directorul Filialei Crucea Roșie Ilfov.

La faza pe judeţ a concursului au participat Liceul cu program sportiv clasele VI-XII Clinceni, Școala nr. 3 Buftea, Școala nr. 1 Buftea, Liceul Traian Lalescu Brănești (ciclu gimnazial și liceal), Școala generală Bragadiru, Școala nr. 2 Buftea, Liceul Pamfil Șeicaru Ciorogârla și Liceul Mark Twain din Voluntari. În acest an, câștigătorul ciclului gimnazial, respectiv Școala nr. 2 Buftea – va participa la faza naţională a concursului Sanitarii Pricepuţi, care va avea loc în luna august, la Poiana Pinului, în judeţul Buzău.