Vrei ca ideile tale să devină acţiuni? Vrei să te implici? Să iei atitudine? Să schimbi? Vrei să te descoperi? Să lucrezi în echipă?

Mă bucur să vă anunţ că începând cu următorul număr al ziarului se va derula proiectul ” Tineri în acţiune ” cu scopul de a promova calităţile elevilor din învăţământului liceeal al judeţului Ilfov.

Ideea proiectului este următoarea: elevii liceelor din Ilfov vor avea şansa să apară în ziar cu propriul lor articol despre liceul în care învaţă, articolul se va lega despre o anumită activitate, proiecte care urmează să se desfăşoare sau care s-au desfăşurat în liceu. Articolele pot fi trimise pe adresa de e-mail ” jurnaluldeilfov@yahoo.com .

Eu îmi doresc ca acest proiect să ajungă departe. Propunerile tinerilor reprezintă un instrument foarte bun pentru învăţarea nonformală şi experienţială. Caracteristica principală a acestei acţiuni este să ia experienţele de zi cu zi ale tinerilor ca punct de plecare pentru viitoare proiecte. Iniţiativele permit tinerilor să fie direct şi activ implicaţi în comunităţile lor. Acest proiect determină un număr considerabil de tineri să devină activi în viaţa lor de zi cu zi şi să vorbească despre nevoile şi interesele lor la nivel local, dar de asemenea şi pe teme de interes european.

Din punctul meu de vedere ideea este genială, eu personal îmi doream de mult asta şi mi se pare o şansă unică. Mulţi dintre voi probabil vă doriţi, ca şi mine, o carieră în jurnalism şi, cu această ocazie, veţi descoperi dacă sunteţi făcuţi pentru o astfel de meserie, iar unii dintre voi îşi pot descoperi talentele ascunse la creaţie şi compunere.

Prin acest proiect eu fac ceea ce îmi place, îmi pun mintea, creativitatea, imaginaţia şi experientele la bătaie creind ceva de care sunt mândră, astfel mă simt apreciată. Şi tu poţi face la fel !

  

Ana-Maria Badea, 

Liceul teoretic Mihail Kogalniceanu, Snagov