Moara Vlăsiei

La Centrul Cultural pentru Tineret din Moara Vlăsiei, denumit Complexul Arena, s-a desfășurat, timp de trei zile, o mare petrecere  câmpenească menită să atragă atenția asupra posibilităților de  recreere create în comună.

Text și foto: Cristina Bunea, Cosmin Dumitru Amaximoaei

La Arena…

Inaugurat în 21 mai, Complexul Arena, construit în parteneriat Primărie – Consiliul local – Consiliul Județean Ilfov – oferă, în zona de nord, aproape de nodul rutier al A3, un spațiu interior și exterior perfect pentru diverse petreceri. Și evenimentul de trei zile, Simfonia grătarelor, tot un parteneriat a fost, între Primărie, Chef Cătălin Scărlătescu și Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ, prin divizia Master of Flames – Culinary Division. Iar cu Master of Flames, cititorii Jurnalului de Ilfov s-au întâlnit pentru prima oară acum trei ani și de atunci mereu. Este „vina” lui Radu Zărnescu, membru fondator al Asociației, absolvent al renumitei Școli de management în hotelărie, restaurante și artă culinară Paul Bocuse, din Franța. Cititorii pasionați de gastronomie poate își aduc aminte de prima competiție de gătit în aer liber, care a avut loc în 2007 la Gilău, jud. Cluj. Radu Zărnescu și echipa lui de bucătari au pus-o la cale și pe aceasta.

 

Grătarul, sportul verii

Unul dintre cei mai implicați în buna desfășurare a celor trei zile de festival a fost și de această dată primarul Andrei Filip, atent până la cele mai mici detalii pentru ca toată lumea care ajunge la Moara Vlăsiei să descopere farmecul păstrat și modernizat al comunei și al oamenilor.

Pentru că nu sunt la prima colaborare, Andrei Filip și Radu Zărnescu au căzut de acord asupra grătarului, ca temă principală. Căci, cine nu-și face vara un grătar,
măcar o dată pe săptămână? Doar că Radu Zărnescu a pus la cale
un grătar imens de aproape 2 m înălțime, realizat integral de el și de echipa lui. O muncă titanică pentru Goliath, cum a fost denumit grătarul, dacă ne gândim numai la îndoirea fierului pentru imensa tavă de aprindere a focului.

Ce a fost pe grătar? De toate: burgeri, coaste, pui, ciuperci, ardei, ceapă. La plitele mobile s-au pregătit garniturile, o altă simfonie de culori și gusturi meșteșugit amestecate.

Iubitorii de pizza nu au fost dezamăgiți căci, pe la Arena, a trecut și George Toader, cel mai bun pizza chef din România. Trei lăutari au asigurat muzica live, iar natura a dăruit tuturor tot ce are mai bun: aer curat, lacul, stufărișul și magice apusuri. Nu întâmplător a fost… simfonie!