Site-ul oficial al WTA a publicat lista celor 32 de jucătoare, care vor avea statutul de cap de serie la primul turneu de Grand Slam din 2017, Australian Open.

Lista este deschisă de către lidera mondială și câștigătoarea din urmă cu un an de la Melbourne, Angelique Kerber. A doua favorită va fi Serena Williams, ceea ce înseamnă că germanca și americanca nu se vor putea întâlni decât în finală.

Simona Halep, care va începe turneu de pe locul 4 WTA, este, evident, a patra favorită la Melbourne. Datorită acestui statut, ea le va putea întâlni pe Angie Kerber, Serena Williams sau Agnieszka Radwanska nu mai devreme de faza semifinalelor.

 Pe lângă Halep, pe lista campilor de serie se află și Irina Begu, locul 30 WTA. Ea este favorită numărul 27, ceea ce înseamnă că ar putea să o întâlnească pe Simona Halep în turul al treilea.

 

Premii record în acest an

Organizatorii Australian Open au declarat că valoarea totală a premiilor puse în joc la ediţia din 2017 este de 50 milioane dolari australieni (34,85 milioane euro), cu 14% mai mult decât anul trecut, un record pentru acest turneu.

Astfel, câştigătorii probelor de simplu (masculin şi feminin) vor fi recompensaţi cu câte 3,7 milioane dolari australieni (2,5 milioane de euro).