Recuperarea fără operație câștigă tot mai mult teren în domeniul medical, iar invențiile noninvazive sunt pe placul tot mai multor pacienți. Una din acestea este denumită Electronic Doctor Stem Generator și a fost creată de medicul român Bogdan Vlădilă, pentru recuperarea în afecțiunile maxilo-faciale și atenuarea ridurilor, iar din această lună este folosită și în cadrul celei mai mari clinici de vertebrologie din România, Bio Ortoclinic.

„Electronic ­Doctor Stem Generator, o inven­ție 100% românească, brevetată de dr. Bogdan Vlădilă în peste 28 de țări, a fost testat clinic la câteva din cele mai renumite centre de cercetare din Europa, fiind certificat de Uniunea Europeană. Sistemul de recuperare este folosit cu succes până în prezent în Marea Britanie, Franța, Bulgaria, Elveția și România, iar din această lună poate fi găsit și în clinica noastră, alături de tratamentele de recuperare din domeniul afecțiunilor coloanei vertebrale, de la scolioză, până la hernia de disc”, a declarat Mihaela Proicea, managerul Bio Ortoclinic, cea mai mare clinică pentru recuperarea coloanei vertebrale fără operație.

Aparatul crează celule noi…  

Aparatul, format dintr-o gutieră, sau o mască și un generator, se bazează pe un principiu simplu de funcționare: activarea celulelor stem existente în stare latentă în corpul adult și stimularea multiplicării lor în mod natural, pentru ca organismul să repare singur degradarea țesutului, cu ajutorul unui câmp electromagnetic de joasă frecvență și cu lungime de undă mare. Acesta determină regenerarea în profunzime, la baza dintelui, printr-o așa-numită trezire a celulelor stem existente la baza fiecărui dinte, fără traumă, cum se întâmplă în cazul injecțiilor efectuate în gingie. „Până cel mai târziu la vârsta de 40 de ani, organismul oprește generarea de colagen, iar acest lucru are efecte în principal asupra dinților, care încep să se miște – și asupra pielii, care începe ­să-și piardă elasticitatea și să fie brăzdată de riduri. Niciun supliment, oricât de bun, nu poate produce acest colagen, dar osul și pielea, ele însele un colagen, o pot face, cu ajutorul acestui aparat. Undele emise de Electronic Doctor Stem Generator nu produc traumă țesuturilor, pentru că folosesc o frecvență naturală, iar sub acțiunea lor celulele latente, aflate în acest câmp electromagnetic corect, se simt bine și crează noi celule. Celulele noi secretă colagen în cantități importante și pot repara leziunile existente sau pot preveni apariția lor. Practic, organismul este stimulat să se regenereze singur în acele zone unde vârsta sau factorii externi i-au distrus capacitatea normală de vindecare”, explică dr. Bogdan Vlădilă, de la Bio Ortoclinic, inventatorul acestui sistem de tratament unic în lume.

… și regenerează țesutul osos

Potrivit specialistului, rezultatele aparatu­lui ­și-au dovedit deja eficiența în tratarea parodontozei, o afecțiune care afectează, conform studiilor, circa 80% din populația în vârstă. „Majoritatea medicilor recomandă operația însă, cu ajutorul acestui aparat, noi nu tăiem gingia, ci o curățăm, apoi densificăm osul. Pacientul primește acasă acest aparat și, purtându-l zilnic, timp de două ore, își regenerează osul. Tratamentul nu este o poveste, ci o realitate, iar rezultatele sunt vizibile cel mai bine radiologic, la 6 luni după efectuarea terapiei, când se crează mineralizarea țesutului osos”, subliniază dr. Bogdan Vlădilă, specialistul Bio Ortoclinic. Astfel, probleme medicale precum parodontoza, dar și estetice – de tipul căderii părului sau al vergeturilor – sunt tratate cu ajutorul dispozitivului, printr-o metodă noninvazivă, nedureroasă și netraumatică.