1 Decembrie este un reper esențial, din patrimoniul existenței noastre, uniți ca națiune. Țara suntem noi, cu tot ceea ce suntem, împlinim și iubim. Ea ramâne dincolo de noi, iar urmele pașilor noștri trebuie să lase pe pământul ei  un îndreptar pentru copiii pe care îi creștem.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 479, ediția print

La Snagov, omagiul si bucuria întâmpinării acestui însemn istoric s-a petrecut încă din ajunul aniversării. Sâmbătă seara, frumoasa sală de spectacole a Casei de Cultură „Antim Ivireanul” a găzduit un spectacol artistic evocator, dedicat Zilei Naționale a României. Cum era și firesc, mesajul prezenței artiștilor pe scenă, dar și în mijlocul publicului, a fost purtat cu frumusețe și căldură interpretativă. Asta, îndiferent de vârstele interpreților. Iar copiii, elevi ai Școlii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ghermănești s-au bucurat de aprecierea și aplauzele îndelungate ale asistenței.

Succesul copiilor intepreți

Pregătiți de prof. Alina Florișteanu, minunații artiști din corul școlii au interpretat un repertoriu admirabil, desigur, adecvat temei evenimentului. Iar ritmurile cântecelor „Românie, Românie”, „Suntem români mereu”, „Cât trăim pe-acest pământ”, „Pentru țară, pentru neam” și altele au fost susținute cu drag, de spectatori.

Mesaje rodnice

Pe scenă, a urcat și edilul frumoasei localități, Marian Oancea. El le-a adresat micilor artiști cuvinte calde de susținere și îndemn. I-a felicitat pe toți deopotrivă pentru ziua țării lor, pentru tot ce au făcut și năzuiesc bun, în continuare. Și i-a asigurat de eforturile continue, pentru o viață mai bună a comunității. Dar nu i-a uitat nici pe cei care, de Sf. Andrei, și-au sărbătorit ziua numelui. Spectacolul a fost organizat de impresarul Silviu Lăpădat, care a adus pe scenă, după recitalul copiilor, pe interpretele invitate ale cântecului nostru popular, Saveta Bogdan și Georgiana Lăpădat. Voci calde, prezențe remarcabile și tonice ale etosului nostru folcloric, artistele au dat întregii seri un farmec aparte. În sală au izbucnit horele, printre scaunele spectatorilor. Buna-dispoziție și participarea tuturor la acest frumos eveniment artistic au oferit tuturor celor prezenți momente captivante, de încântare și însuflețire.