Cei 101 ani de la Marea Unirea au fost marcați și în comuna Vidra, unde autoritatea locală i-a invitat pe cei din localitate, de la ora 15.00, pe terenul sintetic din satul Vidra, la o fasole cu cârnați, un pahar de țuică sau vin fiert și covrigi… de Buzău.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 479, ediția print

 

Iar masa a fost una bogată, bucătarii pregătind pentru acest eveniment nici mai mult, nici mai puțin de 400 de porții de mâncare. Toți cei prezenți au venit la ora stabilită, îmbrăcați de sărbătoare, și au purtat cu mândrie cocarde tricolore, special confecționate de Primărie pentru această zi. S-au cântat melodii patriotice și s-au încins mici hore ale unirii. Primarul a servit chiar el delicioasa fasole, pentru pofticioşi, iar toată lumea s-a simţit bine şi cu chef de aniversare.

 “Împreună, de Sărbători putem oferi un zâmbet!”

Primarul Marian Tudor le-a vorbit celor prezenţi despre însemnătatea zilei, despre eroii neamului care au făcut posibil acest moment și, profitând de reuniunea localnicilor, edilul a făcut apel la solidaritate.  Acesta a amintit de amplasarea în fața Primăriei, din inițiativă proprie, a unui cort pentru donații și demararea campaniei «Împreună, de Sărbători putem oferi un zâmbet!», campanie care are are loc în perioada 29.11.2019 – 24.12.2019. Toți cei care doresc să ajute familiile sărace din localitate o pot face acum, donând, la cort, hăinuțe, jucării, alimente și ”tot ce considerați necesar pentru a aduce o bucurie celor nevoiași din localitate”, le-a spus primarul, celor din Vidra.Demersul este unul apreciat de comunitate şi, mai ales, unul care a prins. Zilnic, cei care dorescdonații campanie  să facă fapte bune dăruiesc din inimă celor mai puţin norocoşi şi speră ca situaţia lor să se îmbunătăţească.