În perioada 6-8 septembrie, primăria comunei Snagov şi Fundaţia pentru Democraţie, Cultură şi Libertate organizează festivalul „Zile şi Nopţi albe la Snagov”.

Motivul organizării fes­tivalului este relansarea turistică a zonei Snagovului care, încă de acum 80 de ani, în 1933, a fost înscrisă în circuitul turistic al Bucureştiului de primarul de atunci, Dem Dobrescu.

Cele trei zile de distracţie se vor desfăşura în mai multe puncte turistice care aparţin de comuna Snagov şi, după cum anunţă organizatorii, ziua de vineri, 6 septembrie este dedicată bunicilor, nepoţilor şi motocicliştilor. Sâmbătă, 7 septembrie şi duminică, 8 septembrie  sunt zile pentru toate categoriile de ­vârste iar manifestările vor fi pe măsură. Fostele glorii ale canotajului românesc vor fi şi ele prezente pe lacul Snagov într-o compe­tiţie denumită „Regata Old ­Girls and Boys” şi tot la categoria „old” va avea loc şi un meci de fotbal pe stadionul comunei. Programul fetivalului cuprinde concursuri de pescuit, iar organizatorii îi invită şi pe biciclişti să se alăture sărbătorii pe traseele deja stabilite. 

Tot pe perioada celor 3 zile, la Snagov se va juca golf, copiii vor putea desluşi tainele echitaţiei, iar părinţii îşi vor putea face cumpărăturile la un târg de produse tradiţionale alimentare şi nealimentare. Hrana pentru suflet va fi asigurată printr-un târg de carte. Şi pentru că aminteam de hrană, înafara restaurantelor partenere, se anunţă un concurs de gătit la care primarii din diferite localităţi sunt aşteptaţi să se înscrie.

Programul mai prevede conferinţe interesante, o defilare a ambarcaţiunilor pe lacul Snagov, concerte hard rock, foc de artificii şi joc de lasere.

Pe scurt, programul festivalului

În data de 21 august 2013, organizatorii ne-au comunicat următorul program:

Vineri 6 septembrie: Ziua Seniorilor şi a Nepoţilor începe la orele 11 la Artha Park prin ciclism, echitaţie, plimbare cu caiacul, pescuit pentru copii, minifotbal, volei, badmington, spectacol de copii, târg de carte. Urmează ateliere de grădinărit la Gardena Center, plimbare pe lac organizată de Club Marina Sport Snagov şi, seara, o conferinţă la Complexul CFR Astoria Snagov. Noaptea se desfăşoară pe Insula talentelor cu programe pentru motociclişti şi melomani. Pe toată durata zilei, turiştii au la dispoziţie Meniul Festivalului la restaurantul Dolce Vita dar şi un meniu tradiţional românesc la Hanul Vlăsiei.

Sâmbătă şi duminică, 7 şi 8 septembrie se desfăşoară la Artha Park şi celelalte locuri menţionate pentru ziua de 6 septembrie. În plus, la res­taurantul „Two lakes, two brothers” vor avea loc concursuri de pescuit şi de gătit precum şi lansarea brandului culinar „Borşul de Snagov”. Târgurile de produse agricole snagovene şi de produse tradiţionale se vor desfăşura la hotelul Mirage. De asemenea, aceste două zile vor fi punctate de conferinţele Fundaţiei pentru Democraţie, Cultură şi Libertate. Încheierea festivalului aparţine muzicii, focului de artificii şi laserelor.