După „ghidușiile” senatorului liberal Sorin Roșca Stănescu, liderul PSD, premierul Victor Ponta, s-a declarat nemulţumit de soluţia PNL în acest caz şi arată că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare, Victor Ponta a adăugat că “dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună”.

El a adăugat că aşteaptă până luni, 20 mai, să existe o delimitare clară a PNL de declaraţiile lui Stănescu, nu doar cu avertismente gen “aşa să nu mai faci”.

Întrebat fiind dacă este mulţumit de faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebui să se despartă de partidul din care face parte şi de USL, Ponta a răspuns negativ.

“Nu, categoric nu. Cred că e cea mai mare criză pe care o are USL de la formare şi, de 

altfel, domnul Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Deci, dacă nu se face nimic, e o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună”, a spus Ponta.

La rândul său, Crin Antonescu a declarat că social-democraţii şi liberalii nu sunt în situaţia de a-şi da ultimatumuri unii altora, iar PNL ce a avut de hotărât a hotărât în Biroul Politic Naţional.

“Înainte de toate îi spun (preşedintelui PSD, Victor Ponta – n.r.) că fac toate eforturile de a nu citi o notă ultimativă într-o asemenea declaraţie, pentru că nu suntem în situaţia de a ne da ultimatumuri unii altora. În al doilea rând, ceea ce avea PNL de hotărât şi de spus a hotărât şi a spus azi. (…) Am luat decizia de a atrage foarte serios atenţia tuturor colegilor noştri asupra prevederilor unui articol din protocolul USL, am discutat şi despre afirmaţiile senatorului Sorin Roşca Stănescu”, a afirmat Crin Antonescu. Potrivit liderului PNL, demersul parlamentar al lui Sorin Roşca Stănescu “nu poate fi în niciun fel incriminat”, ci doar poate ridica o problemă în interiorul majorităţii, dar care se poate discuta în grupurile parlamentare. 

El a admis că acuzaţiile, atacurile la persoană, pe care mai mulţi colegi, între care şi Sorin Roşca Stănescu, le-au făcut, sunt de netolerat de acum înainte, sunt cu totul regretabile.