Fotbaliștii de la Concordia Chiajna au acumulat un singur punct din 9 posibile în sezonul de primăvară și, dintr-o echipă lipsită de grijile retrogradării, simt acum fiori reci pe șira spinării.1-1 cu CS Severin (acasă), 2-3 și 0-2 cu Dinamo (deplasare) sunt rezultatele înregistrate de Concordia Chiajna în cele trei etape scurse în 2013 din Liga I la fotbal. În urma lor, Concordia a devenit o candidată serioasă la retrogradare, și asta mai ales dacă ne gândim că U Cluj, de exemplu, înregistrează un salt valoric pozitiv vizibil. 

„Nu mai rezist”

Meciul cu Dinamo părea a fi începutul revenirii: era minutul 86 și scorul era egal, 0-0, ceea ce pentru o echipă care juca în fieful fostei multiple campioane, în Ștefan cel Mare, nu era rău deloc. Numai că, la final, tabela a arătat 2-0 pentru gazde, iar toate speranțele lui Ilie Stan s-au spulberat. “Jocul se ducea spre un 0-0, luam un punct important, dar a venit cel mai important jucător al nostru (n.r.-Sorin Paraschiv) şi a luat cartonaş roşu total aiurea. Nici nu mai contează dacă a fost sau nu. Nu avea ce să caute să dea cu cotul la mijlocul terenului. Va fi din ce în ce mai greu să rezistăm. L-am adus pe Paraschiv să ne ajute nu să ne distrugă. E păcat că muncim şi facem greşeli total aiurea”, a spus Ilie Stan. “E normal să îi cert pe jucători. Jocul mergea spre un 0-0. Luam un punct cu Dinamo şi nu era nicio problemă. Nu mai rezist, vă spun sincer. Eu speram că în acest meci urma să ieşim din această perioadă grea. Lui Paraschiv i-am spus exact ce avea de făcut şi de ce l-am adus la această echipă”, a completat Ilie Stan, care a ţinut să sublinieze şi părţile bune ale partidei. “Din punct de vedere tactic am făcut o partidă bună, dar ăsta e fotbalul. E păcat că muncim zi de zi şi facem astfel de greşeli”, a mai spus tehnicianul.

Avertismentul vine, însă, la final: „Păcat că muncim zi de zi și ajungem să facem asemenea greșeli. Cu Astra nu avem nici o șansă dacă repetăm greșelile de astăzi. Dacă jucătorii nu înțeleg asta și nu sunt responsabili, atunci vom retrograda“, a tunat Ilie Stan la finalul meciului cu Dinamo.

În etapa următoare, vi­neri, 15 martie, Concordia va juca acasă cu Astra Giurgiu un meci care poate fi capital pentru evoluția viitoare a echipei. 

Rezultatele etapei a XXII-a
Gaz Metan Mediaș – Viitorul Constanţa 4-1. CSMS Iași – CFR Cluj 1-1, Astra Giurgiu – FC Brașov 3-0, Rapid București – Petrolul Ploiești 0-0, Oţelul Galaţi – Pandurii Târgu Jiu 1-0, Ceahlăul Piatra Neamţ – Steaua București 3-4, Universitatea Cluj – CS Turnu Severin 1-0, Dinamo București – Concordia Chiajna 2-0 (Axente ‘86, C. Matei ‘90+4), FC Vaslui – Gloria Bistriţa 1-1.