Copilul tău este obez?

Copilul tău se luptă cu povara kilogramelor în plus? Mergi cu el la Centrul de Recuperare Cardiovasculară CardioRec, din Corbeanca, iar specialiștii îi vor face investigațiile de care are atâta nevoie și îl vor ajuta să slăbească, fără să plătești. 

Obezitatea la copii este o problemă națională. Alimentația prea bogată în zaharuri și grăsimi și lipsa de mișcare fac ca micuțul să ia în greutate nepermis de mult. Cel mai grav este că excesul de greutate îi poate afecta inima și vasele sanguine, cauzându-i boli cardiovasculare severe, îi dereglează tensiunea, îl predispune la diabet, pancreatită, pietre la vezica biliară, tulburări respiratorii prin obturarea căilor respiratorii, probleme ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor. Iar dacă nu ajunge la greutatea optimă în anii copilăriei, are toate șansele să devină un adolescent și, mai apoi, un adult obez. Iar atunci, riscurile vor fi mult mai mari. Viața îi va fi amenințată permanent de complicațiile bolilor asociate kilogramelor în plus.  Pentru a veni în sprijinul copiilor din Ilfov, specialiștii Centrului de Recuperare Cardiovasculară CardiorRec, din Corbeaca, au demarat o campanie de combatere a obezității infantile și de prevenire a bolilor asociate surplusului de greutate. 

„România are cea mai mare rată de obezitate infantilă din Uniunea Europeană. Având în vedere riscurile la care se expun micii pacienți, ne-am gândit să-i includem într-un program special de monitorizare și combatere a obezității. Am dema­rat o campanie în cadrul căreia facem evaluare, investigații și terapie gratuită pentru micuții cu probleme de greutate, care se prezintă la centrul nostru. Am inclus în programul de luptă împotriva obezității toți copiii a căror greutate corporală este mai mare cu peste 15 kilograme decât cea normală“, ne-a explicat dr. Clara Alexandrescu, medic primar cardiologie CardioRec, Corbeanca și Centre Thoracique de Monaco. 

În ce constă programul CardioRec? 

Odată luat în evi­dențele specialiștilor de la Centrul CardioRec, din Corbeanca, micul pacient este supus unei ample evaluări clinice. Ulterior, intră în programul de slăbit. „Pentru început, copilul beneficiază de un consult de nutriție. Apoi i se fac analize de sânge, este supus unei evaluări cardiologice și apoi intră în programul de activitate fizică de patru zile“, ne-a mai spus dr. Clara Alexandrescu, de la Centrul de Recuperare Cardiovasculară din Corbeanca. De la nutriționiști vei învăța cum să-i menții copilului o alimentație sănătoasă și cum să-l ajuți să-și păstreze greutatea optimă după ce iese învingător din lupta cu kilogramele nedorite.    

Campania durează până la 1 ianuarie

Grăbește-te, dacă vrei să-ți tratezi copilul fără să scoți bani din buzunar! Campania demarată de specialiștii de la Corbeanca se va desfășura până la data de 1 ianuarie. Reține! De acest program pot beneficia toții co­piii cu o greutate corporală care depășește greutatea normală cu peste 15 kilograme.