Noua Casă de Cultură din Buftea și-a deschis larg porțile pentru iubitorii de teatru, folclor, dans contemporan și muzică bună. Inaugurarea oficială a avut loc joi, 7 noiembrie și a făcut deliciul publicului însetat de cultură și divertisment. Invitații la eveniment s-au bucurat de un spectacol de excepție, oferit de cei mai talentați copii ai orașului Buftea. Programul a fost organizat cu sprijinul primăriei locale.      

Casa de Cultură complet refăcută, reparată și mo­dernizată aparține acum, în exclusivitate, locuitorilor din Buftea. Iubitorii de artă teatrală, muzică și dans vor fi răsfățați cu evenimente culturale, care mai de care mai interesante, mai impresionante. Artiști consacrați, grupuri formate din micuți de grădiniță, elevi ai școlilor de specialitate, tineri  și vârstnici talentați din toate colțurile țării, vor urca pe scena centrului cultural de aici, și vor susține recitaluri și momente artistice unicat în peisajul spectacolelor ilfovene. 

Copiii bufteni, o încântare în seara inaugurală   

Deschiderea oficială a edificiului cultural din orașul Buftea, a fost onorată de copiii talentați ai locului. Prin abi­litățile lor, grația și prezența sce­­­nică deosebită, ei au încântat la propriu, su­­tele de invitați. Micii artiști, au creat un mediu special pentru un public strict, pretențios. O ambianță plină de muzică, dans, creativitate, pro­fesionalism și armonie. Copiii au readus în atenția privitorilor, magia dansului folcloric autohton și a portului popular românesc, folosind în momentele artistice, multe dintre creațiile culturii spirituale populare.     

“De astăzi, această Casă de Cultură este a dumneavoastră, a buftenilor. Doresc să facem cea mai frumoasă construcție arhitecturală destinată culturii, aici, la Buftea. Sunt convins că arta ne va duce către lumină și bună dispo­ziție. Vreau să ne bucurăm cu toții de acest edificiu minunat, pentru că aici vom organiza foarte multe spectacole de excepție. Mi-aș dori ca acesta să fie un spațiu de relaxare pentru dumneavoastră și să veniți cu bucurie. Îmi  doresc să facem cea mai frumoasă Casă de Cultură din România. La mulți ani, Buftea!”, a spus primarul Gheorghe Pistol, la evenimentul de inaugurare. 

Edificiul cultural, destinația perfectă pentru iubitorii de artă 

Casa de Cultură din orașul Buftea este un bun al patrimoniului național. Edificiul este destinația perfectă pentru o relaxare în mediul cultural, artistic. În seara inaugurală, ne-au încântat: Cvartetul Corni, Corul copiilor din Buftea “Partitura Copilăriei” au prezentat “Ceasul”  și “Rița Gărgărița”, muzică și versuri Stela Baron, dirijorul corului fiind doamna profesor Stela Baron și colaborator doamna Margareta Pistol. Dansatorii Clubului de dans sportiv Zedan’s din orașul Buftea, antrenați de Cătălina și Ramon Zedan (Campioni Naționali ai României în 2007, 2008, 2009 și 2010) ne-au pregătit pentru momente de dansuri clasice (vals lent, vals vienez și quickstep) și dansuri latino-americane (samba, cha cha și jive). Formația “Mugur­așii”, sub îndrumarea doamnei profesor Adriana Tascov, ne-a prezentat “Mo­ciriță cu trifoi” și “Dragu-mi-i la veselie”. De asemenea, Grupul “Miracol” a interpretat “ Foaie verde siminoc” – îndrumător  doamna profesor Giovana Boca.  Bubico, de I.L.Caragiale a prins viață prin interpretarea a două eleve de la liceul Dumitru Dumitrescu. Este vorba de Ștefan Georgeta și Vasilescu Cristina eleve în clasa a-XII-a la Filologie. Formația “Alert” de la Palatul Copiilor ne-a purtat în pași de dans modern. Cel mai valoros spectacol de la Buftea, a fost încheiat cu momentul impresionant susținut de trei pianiste, care au reprezentat cu mândrie orașul Buftea la numeroase competiții naționale. Este vorba de  Andreea Pistol, Timeea Mincă și Delia Ion. Ansamblul de dansuri al orașului Buftea intitulat ”Hora Generațiilor”, sub îndrumarea instructorului Cristinel Ciprian, a tras cortina scenei Casei de Cultură de la Buftea, în seara inaugurală.