Vestitorii primăverii au sosit, de 1 Martie, la Centrul de tip afterschool din Comuna Berceni, un așezământ, de altfel, chiar de basm, recent inaugurat, la standarde europene, unde micuții din clasa pregătitoare până în clasa a patra, inclusiv, poposesc în fiecare zi a săptămânii, după orele de școală.

În clădirea modernă, copiii au avut bucuria de a petrece câteva ore în compania spiridușilor primăverii și a mascotei Vizoo of Vizlandia. Plini de energie, cei mici au făcut o binemeritată pauză de la teme sau alte activități educative și au dansat, s‑au jucat și au privit spectacolul de magie, trăind la maximă intensitate și cu multă bucurie fiecare clipă creată de spiriduși și de mascotă.

Fiecare copil a primit diploma de prietenie, câte o fotografie personalizată și simbolul de vestitor al primăverii.

Evenimentul oferit copiilor la acest început de primăvară a fost organizat de Gheorghe Covrigea, primarul comunei Berceni. ”Este primul eveniment de acest fel organizat pentru copiii din after­school. Vom încerca să îmbinăm activitățile educative cu momente frumoase de re­laxare pentru copiii din comunitatea noastră. Chipurile zglobii ale copiilor care învață să cânte, să imite lucrurile frumoase, să nu se supere din toate fleacurile și să iubească ne umplu tuturor inima de bucurie și ne oferă de fiecare dată motivația de a continua tot ceea ce ne‑am propus. Prin zâmbetele lor curate ne dăm seama că prin fiecare acțiune dedicată celor mici primim în schimb mulțumirea de a-i vedea fericiți, un dar de neprețuit”, ne-a spus edilul.

Clădirea în care  func­ționează Centrul afterschool din Berceni a fost recent inaugurată, în urma unor investiții de 400.000 de lei, ce au permis modernizarea unui spațiu de circa 250 metri pătrați și amenajarea a 5 săli, dintre care o sală de activități de socializare și petrecere a timpului liber, cu propriul grup sanitar și alte trei săli mul­tifuncționale, denumi­te Pi­nocchio, Bambi și Prin­țesa, cu o suprafață de circa 35 mp fiecare, precum și o sală de mese, toate decorate cu personaje din desene animate și povești, vestiare, sală de depozitare a alimentelor, grupuri sanitare.

Copiii vin la centrul ­afterschool după școa­lă, își pe­trec timpul în si­­guranță, își fac temele, primesc o masă caldă, dar au șansa de a participa și la numeroase activități educative, ­cursuri de engleză sau de arte plastice. Programul zilnic este 12.00 – 18.00, iar vinerea până la ora 17.00. Pentru toate acestea, părinții plătesc o taxă lunară de 350 de lei.

Articol apărut în ediția de print a Jurnalului de Ilfov, nr. 341. Vezi varianta PDF