Duminică, 25 octombrie, au fost convocați, prin Ordinul Prefectului județului Ilfov nr. 536/23/10.2020 consilierii aleși în comuna Ciolpani la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pentru ceremonia de constituire a Consiliului Local al comunei Ciolpani.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 522, ediția print

Prefectul județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, i-a avut ca invitați la eveniment pe președintele CJ Ilfov, Thuma Hubert, care, tot duminică, a depus jurământul, cât și pe senatorul Nicoleta Pauliuc. ”Sunt convins că este începutul unei colaborări viitoare foarte bune pentru interesul localității pe care o reprezentați”, a spus prefectul județului Ilfov.

Conform procedurii, reprezentantul Primăriei Ciolpani cu atribuții de secretar general a dat citire ordinului prefectului județului Ilfov și a anunțat că ședința este condusă de consilierul local decan de vârstă, Tănase Valeriu, cu ajutorul a doi consilieri tineri, Pandele Dumitru și Ioniță Matei Marius Gheorghe. Secretarul general a anunțat că au fost validați 12 consilieri locali, toți prezenți. 

Secretarul general al comunei Ciolpani a prezentat încheierea pronunțată de către Judecătoria Buftea privind validarea consilierilor locali aleși. Prin încheierea de ședință din 15.10.2020 emisă de Judecătoria Buftea, instanța de judecată, ”analizând înscrisurile depuse la dosar, a validat mandatele de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ciolpani pentru cetățenii aleși. În baza art. 114 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 actualizată, validează mandatele următorilor consilieri locali ce intră în componența Consiliul local al Comunei Ciolpani: Ioniță Ilie, Tănase Valeriu, Popescu Daniel-Cătălin, Nedelea Florin, Banu Mariana, Ionescu Adrian, Simion George, Gheorghe Ion, Bratu Ionel, Pandele Dumitru, din partea Partidului Național Liberal, Badea Marian, din partea Partidului Social Democrat și Ioniță-Matei Marius-George, din partea Uniunii Salvați România. Invalidează, ca urmare a declarației de renunțare, mandatul consilierului local ales Călin Bogdan-Cristian, din partea Partidului Național Liberal. Invalidează, ca urmare a excluderii din partid, mandatul consilierului local ales Ghiţă Gheorghe, din partea Partidului Social Democrat. Invalidează, ca urmare a pierderii drepturilor electorale, mandatul consilierului local ales Ghiţă Marian – candidat independent. Validarea membrilor supleanți Zarna Georginel-Elvis, din partea Partidului Național Liberal și Gheorghe Cristian, din partea Partidului Social Democrat, se va solicita în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a încheierii de invalidare a mandatului consilierilor locali declarați aleși. Prezenta hotărâre se va comunica Prefectului Județului Ilfov şi Secretarului General al UAT Ciolpani şi persoanelor al căror mandat a fost invalidat. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare”. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Buftea. 

În ordine alfabetică, consilieri aleși și validați de Judecătorie au depus jurământul, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. După ce Consiliul Local Ciolpani s-a constitut legal, primarul ales, Călin Bogdan Cristian (PNL), validat de instanță, prin hotărâre definitivă, a depus, la rândul său, jurământul de credință. 

”Mulțumesc foarte mult pentru sprijinul acordat în timpul campaniei electorale. Să fiți convinși că așa cum sunt de 12 ani, voi fi și în continuare, un om pentru oameni, un om care nu numai promite, chiar și face. În acest mandat avem chiar premise mult mai importante, în sensul că vom avea sprijinul total al președintelui CJI, fără de care localitatea nu ar fi avut o asemenea dezvoltare. Încă o dată mulțumesc tuturor consilierilor și celor din opoziție îi asigur că voi fi primarul tuturor, ca și până acum”, a declarat primarul comunei Ciolpani.

Președintele CJI, Hubert Thuma, a declarat, la rândul său: ”Viziunea mea este să deschid Ilfovul pentru investiții și pentru dezvoltare, și putem dezvolta Ilfovul atât cu echipa din Ciolpani, cât și cu ajutorul echipei de la CJI, cât și cu sprijinul Guvernului. Vă garantez că veți avea în mine un sprijin pentru orice proiect de dezvoltare”.