Primăria Sectorului 4 vrea să deschidă o nouă staţie de metrou, la Centura Capitalei, după staţia Berceni. Pentru aceasta, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat împuternicirea Consiliul Local 4 de a semna un protocol cu Metrorex, pentru deschiderea unei noi staţii.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 422

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale Sector 4, infrastrctura pentru o astfel de staţie există deja. ”Primăria Sectorului 4 a identificat o cale de rulare de metrou şi infrastructura ei între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură, care nu este folosită în prezent pentru transport, ci doar în mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de şine de cale ferată în tunel”, se arată în proiectul votat. Calea de rulare dintre staţia Berceni şi cea care ar urma să fie construită la Centura Capitalei va fi una exclusiv de suprafaţă. ”În acest sens, pentru locuitorii municipiului Bucureşti care folosesc reţeaua de transport cu metroul şi în interes public, ar fi necesară încheierea unui protocol între Sectorul 4 al municipiului Bucureşti şi Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti Metrorex SA având ca obiect asocierea acestora pentru punerea în valoare a infrastructurii sale aferente, prin edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran cu
toată infrastructura adiacentă”, se mai arată în proiect. Lucrările ar urma să fie efectuate din bugetul local al Sectorului 4.