Primăria Ștefăneștii de Jos anunță că începând cu data de 06 aprilie 2020, linia regională R468 va funcționa pe traseu prelungit, până la noul terminal ”Gagu”.

La insistențele repetate ale primăriei comunei Ștefaneștii de Jos și în colaborare cu ADTPBI am găsit soluția pentru transportul public pe raza comunei Ștefăneștii de Jos. Astfel, începând cu ziua de luni, 6 aprilie 2020, traseul liniei R468 va fi prelungit până la stația Gagu și va traversa comuna noastră pe toată lungimea DJ200”, potrivit anunțului primăriei.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 494, ediția print

31.03.2020

Persoanele care au nevoie de ajutor au la dispoziție TELVERDE Primărie

Echipele Primăriei comunei Stefăneștii de Jos au descărcat alimentele achiziționate și au demarat procesul de livrare a acestora, începând cu seara de 27 martie, persoanelor izolate la domiciliu, în baza listelor primite de la DSP Ilfov și Poliție.

”Colegii din departamentul asistență socială finalizează evidența persoanelor vârstnice de peste 65 de ani, a persoanelor cu dizabilități, a persoanelor beneficiare de ajutor social, conform legii 416/2001 privind venitul minim garantat, și a familiilor monoparentale, pentru a putea sa le venim în sprijin în perioada imediat următoare. Mulțumirile primăriei se îndreaptă și către Carrefour România, care a răspuns apelului nostru și a facilitat achiziționarea bunurilor în timp util”, potrivit unui anunț al primăriei.

Primăria comunei Ștefăneștii de Jos a anunțat demararea unei campanii prin care vine în sprijinul celor aproximativ 100 de persoane izolate la domiciliu, a celor 800 de persoane vârstnice de peste 65 de ani, persoanelor cu dizabilități, persoanelor beneficiare de ajutor social, conform legii 416/2001 privind venitul minim garantat și familiilor monoparentale, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 2/2020 și Ordonanței Militare nr. 3/2020, precum și a Hotărârii nr. 3 al Comitetului Local pentru Situații de Urgență a comunei Ștefăneștii de Jos. Persoanele aflate într-una din situațiile menționate pot suna la numărul de telefon: 0753.506.506 (TELVERDE Primărie) zilnic, în intervalul orar 08:00 – 22:00 pentru a solicita sprijinul instituției. Un reprezentant al primăriei se va deplasa în termen de 24 de ore la domiciliu, pentru a lua lista de cumpărături (alimente de bază sau medicamente) și va face cumpărăturile (în limita stocurilor disponibile în magazine), pe cheltuiala cetățeanilui care solicită ajutor. Produsele vor fi aduse în aceeași zi acasă. ”Mai mult, colegii noștri de la asistență socială și echipele de intervenție din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență sunt în proces de identificare și evidențiere a persoanelor sus menționate și vor pregăti, în zilele următoare, pachete de alimente neperisabile pentru aceștia. Prin această campanie, Primăria comunei Ștefăneștii de Jos vă îndeamnă să respectați măsurile impuse de autorități și să #stațiacasă pentru a evita riscul de îmbolnăvire. Sănătate tuturor!”, se spune în anunțul Primăriei comunei Stefăneștii de Jos.

Reamintim că primarul Robert Ionel Ștefan recomandă tuturor locuitorilor comunei să se protejeze, să citească cu atenție măsurile privind prevenirea infecției cu coronavirus, dar și recomandările aparatului guvernamental. ”Este foarte important și să se respecte cu strictețe recomandările. Nu ezitați să ne contactați în orice situație!”, anunță primarul. Alte nr. de tel. utile: 0757.998.917 – Poliția Locală; 0756.403.403 – viceprimar Mircea Gheorghiță.