”Matură, colectează gunoiul, curăță și, cel mai important – în această perioadă – ei se ocupă de dezinfecție! Cu mașina multifuncțională, cu atomizoarele, merg mulți kilometri prin comună și au grijă să asigure curățenia în toată comuna Jilava. Sunt angajații de la Salubrizare, care au înțeles cât de importantă este munca lor, mai ales în aceste momente, pentru sănătatea noastră, a tuturor. Și, vreau să le mulțumesc. Le mulțumesc angajaților companiei Euro Prest Serv Jilava SRL pentru efort și implicare.
🔴 Stimați jilăveni, trăim vremuri dificile. Încă de la debutul acestei stări de urgență, alături de colegii mei din Primăria Jilava și din Consiliul Local Jilava am luat toate măsurile care au ținut de noi, astfel încât să protejăm această comunitate. Vă rog să înțelegeți că depinde și de dumneavoastră. 🙏 Hai să respectăm toți regulile impuse, să ne protejăm și împreună vom trece cu bine de această perioadă. Multă sănătate!”, a spus primarul comunei, Elefterie Ilie Petre.

02.04.2020 – Se montează dispensere cu dezinfectant!

”Respectând prevederile Ordonanței militare nr. 4/29.03.2020, am dat dispoziții ca toate scările de bloc să fie dezinfectate. Toate cele 50 de scări de bloc din comuna Jilava au fost dezinfectate cu substanțe biocide, avizate de Ministerul Sănătății. S-a stropit pe casa scărilor, pe spațiile comune și la intrarea în blocuri. Acțiunea va continua în perioada următoare și vor fi montate și dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe. Nu în ultimul rând va continua și acțiunea de dezinfecție pe străzi, trotuare, stații STB și în fața curților.

Inspectoratul de Jandarmerie Județean Ilfov a trimis Primăriei Jilava o adresă prin care ne-a pus în vedere să retransmitem cetățenilor respectarea măsurilor impuse de Ordonanțele militare.
⚠️Va reamintesc astfel: circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectueaza numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.
⚠️Va reamintesc că este interzisă ieșirea în parcuri, în zonele de agrement (păduri, crânguri etc), precum și în alte obiective cu destinație de recreere.
⚠️Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că se apropie Sărbătoarea Floriilor și Învierea Domnului, vă reamintesc că slujbele în lăcașurile de cult, oficiate de slujitorii bisericești se fac FĂRĂ ACCESUL PUBLICULUI!

Poliția Locală vă poate face cumpărăturile urgente!

Zeci de pachete cu alimente și porții de mâncare sunt livrate zilnic persoanelor vulnerabile din comuna Jilava – celor de peste 65 de ani care au restricții să iasă din case în această perioadă și nu au nicio rudă, dar și altor cetățeni aflați în situații dificile, care au nevoie de ajutor.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 494, ediția print

Primarul localității, Elefterie Ilie Petre, s-a deplasat personal, săptămâna trecută, alături de angajații Direcției de Asistență Socială (care are evidența cazurilor în dificultate) și de agenți de la Poliția Locală la domiciliul vârstnicilor neajutorați și au oferit alimente. Orice situație deosebită se poate semnala Poliției Locale Jilava la telefon: 0799.757.777.

”În cazurile deosebite, unde persoanele nu pot ieși să-și cumpere alimente sau medicamente, se poate apela la angajații Poliției Locale, care vor cumpăra bunurile de strictă necesitate solicitate și le vor aduce apoi, împreună cu bonul fiscal, celor nevoiași!”, a anunțat primarul.