Prezentarea Strategiei de Dezvoltare a județului Ilfov 2020-2030 a fost făcută, într-un mod inedit, săptămâna trecută, în cadrul primului webinar din seria ”Webinariile CJ Ilfov” (care poate fi urmărit la adresa: https://www.facebook.com/CJIlfov/videos/255341732191661/).

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 501

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov, a declarat că ”strategia va rămâne în dezbatere publică până pe 30 iunie”, timp în care sunt așteptate puncte de vedere din partea publicului. ”Ne dorim o participare cât mai activă din partea dumneavoastră. În felul acesta veți afla la ce să vă așteptați din partea administrației publice județene și veți ști cum este influențată viața dumneavoastră în următorii 10 ani. Vrem să facem din Ilfov un spațiul al dialogului, al polarizării inteligente, un județ competitiv, durabil și incluziv. Avem două obiective strategice esențiale: creșterea calității vieții și a atractivității pentru mediul de afaceri și pentru vizitatori”, a explicat Petrache.
Strategia de Dezvoltare a județului Ilfov a fost elaborată împreună cu specialiștii Băncii Mondiale, după discuții cu cetățenii și cu reprezentanții tuturor categoriilor sociale. Marcel Heroiu, specialist senior Dezvoltare Urbană, Banca Mondială, consideră că ”Ilfovul este zona din România unde se întâmplă cele mai multe lucruri. Este teritoriul unde se fac cele mai mari, importante și numeroase investiții din țară, pe termen mediu și lung. Este o concentrație de investitiții de infrastructură mare – autostrăzi, drumuri expres,
drumuri de legătură, centre intermodale. Ilfovul are cea mai mare rată de antreprenoriat din țară – cel mai mare număr de antreprenori la mia de locuitori. Regiunea București- Ilfov generează un PIB mai mare decât nouă țări, precum Bulgaria, Serbia sau Croația. Când ai o forță economică la un asemenea nivel, trebuie și capacitate de a implementa proiecte la nivel de guvern”.