Sucurile de fructe și legume pot fi o modalitate foarte bună de a-i da un restart întregului organism, după mesele copioase de la Paști.
Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 701, ediția print
”Celulele, atunci când nu beneficiază de nutrienții specifici în concentrațiile optime, consumă energie aberant, produc în exces și nu neutralizează radicalii liberi, nu mai elimină reziduurile, îmbătrânesc și mor mai repede, cerând să fie înlocuite mai rapid”, explică dr. Horațiu Albu, specialist în nutriția ortomoleculară. Iată, cinci sucuri care-ți regenerează celulele!
- Sucul de legume
Sucul de legume are avantajul de a nu ridica nivelul de glucoză din sânge, așa cum se întâmplă cu sucul din fructe. ”Multe persoane care fac detoxifiere se bazează exclusiv pe sucurile din fructe, care însă, de mult ori nu produce și o „topire” de țesut adipos, în curele de detoxifiere”, atenționează dr. Horațiu Albu. Sucul de legume obținut dintr-o combinație de roșii, morcovi, castraveți, țelină, varză murată, ceapă, lămâie, mărar, busuioc, pătrunjel este ideal pentru detoxifiere.
- Sucul de morcovi
Morcovii au un conținut ridicat de apă (aproximativ 88%), dar sunt și o sursă excelentă de fibre alimentare și proteine. Sucul se asimilează foarte ușor în organism, este incredibil de sațios, ajutând și la combaterea senzației de foame. Indicele glicemic mic permite asimilarea sucului de morcovi treptat în organism și menține glicemia la un nivel optim, astfel încât creierul să perceapă senzația de sațietate timp îndelungat.
- Sucul de sfeclă roșie
Sfecla roșie conține un complex de vitamine și minerale cum rar mai găsim și, în plus, poate ajuta la vindecarea unor tumori, boli ale ficatului, afecțiuni cardiovasculare, digestive, întărește imunitatea și este un puternic antiinflamator, detoxifiant și energizant. Sfecla roșie conține tot complexul de vitamina B, potasiu, vitamina C, vitamina A, magneziu, iod, calciu, antioxidanți și fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.
- Horațiu Albu: ”Consumă mai multe legume decât fructe”
”Atunci când alegi o detoxifiere prin sucuri, ține cont că aportul venit din legume trebuie să fie mai mare decât cel din fructe. Poți completa dieta cu pâine fără gluten. Optează pentru sucuri bio, obținute prin presare la rece, pentru ca toți nutrienții să rămână intacți. Bea foarte multă apă, pentru a ajuta procesul de detoxifiere”, recomandă dr. Horațiu Albu.