Fie că vorbim despre creșterea în greutate sau despre îmbătrânirea prematură, știm cu toții cât de dăunător este zahărul pentru sănătatea noastră. Mulți dintre noi facem un efort conștient de a reduce zahărul.

Semne care ar putea însemna că mâncați prea multe lucruri dulci:

1. Aveți probleme cutanate

Zahărul poate face ravagii pentru piele, cauzând de la acnee la uscare. Zahărul descompune colagenul și poate slăbi sistemul imunitar, permițând bacteriilor să blocheze porii. În plus, zahărul deshidratează, ceea ce înseamnă că pielea va arăta lipsită de viață, rezultând într-un aspect destul de fragil și cearcăne adânci.

2. Vă este poftă de zahăr

Zahărul produce dependentă, ceea ce înseamnă că, cu cât mâncați, cu atât ați mânca mai mult. Dacă vă aflați în mod constant la vânătoare de ceva dulce pe tot parcursul zilei, înseamnă că corpul și creierul vostru sunt cel mai probabil dependente de lucruri dulci.

3. Sunteți mereu obosit

Sunteți în mod constant obosiți, în căutare de ceva dulce și astfel veți ajunge să consumați chiar mai mult zahăr pentru a contracara oboseala. Dacă vă hotărâți să reduceți consumul de zahăr, acordați organismului dumneavoastră câteva zile pentru a se obișnui.

4. Sunteți irascibili

S-a constatat că zahărul este unul dintre cei mai mari contributori externi ai tulburărilor de dispoziție, cum ar fi depresia și anxietatea. Ţările cu cel mai mare aport de zahăr, tind să aibă cele mai mari rate de depresie. O dietă bogată în cereale integrale poate reduce în mod activ riscul de depresie.