După mărirea salariului minim pe economie, veştile bune se îndreaptă şi către studenţi, bolnavi şi toţi cei greu încercaţi de viaţă care trăiesc dintr-o pensie socială. Indemnizaţia socială a crescut din această lună de la 400 de lei, la 520 de lei, iar bursele acordate studenţilor s-au majorat cu peste 100 de lei.

Executivul a majorat, printr-o Ordonanţă de urgenţă, toate pensiile sociale. Astfel, fiecare român care beneficiază de ajutorul social de la stat, va primi, începând din această lună, mai mult cu 120 de lei. Trebuie să reţii faptul că, au fost majorate toate pensiile aflate în plată ceea ce înseamnă că, vei primi aceşti bani, indiferent de suma care ţi s-a alocat până luna trecută, inclusiv.

Din iulie, cea mai mică pensie va fi 1.000 de lei

Următoarea mărire a pensiei sociale va fi aplicată în vară când, cele mai mici indemnizaţii aproape că se vor dubla. „Ordonaţa de urgenţă stabileşte ca, începând cu data de 1 iulie,  valoarea punctului de pensie se majorează cu 9% şi va fi de 1.000 lei. De asemenea, începând cu 1 martie, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, a crescut la 520 lei”, anunţă Guvernul României.

Statul asigură şi indemnizaţiile pentru handicapul grav

Suferi de un handicap grav? În niciun caz nu vei rămâne fără indemnizaţia aferentă. Executivul dă asigurări că-ţi va aloca pensia de handicap „integral de la bugetul de stat, din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată”. Dacă eşti însoţitorul unei persoane cu handicap, de asemenea, îţi vei primi indemnizaţia, integral.

Şi studenţii au burse mai mari

Tot din această lună, facultăţile sunt obligate să acorde bani mai mulţi tinerilor care studiază în respectivele instituţii de învăţământ şi sunt bursieri. „Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă prin care fondul pentru bursele studenţilor creşte de la 83 la 201 lei/student bugetat/lună, iar studenţii vor beneficia de transport gratuit pentru călătoriile cu mijloacele de transport feroviar, pentru toate categoriile de trenuri”, informează Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România.