În România, peste 500 de copii sunt diagnosticaţi anual, cu diverse forme de cancer. Aşa se face că în prezent, aproximativ 5.000 de micuţi luptă cu temuta maladie. Pe mulţi dintre ei, tratamentul instituit la timp şi administrat în mod corespunzător, i-ar scoate din ghearele morţii. Din păcate, în cele mai multe cazuri, părinţii nu banii necesari pentru a suporta costurile uriaşe ale operaţiilor, medicamentelor şi îngrijirilor speciale pe care le implică recuperarea copiilor lor.

 

În funcţie de tipul de cancer şi de etapa în care este depistat, şansele ca aceşti copii să trăiască fără să mai dezvolte boala ajung chiar la 80%. Însă, drumul de la diagnosticare şi până la vindecare, este extrem de lung şi de anevoios. Chiar dacă statul îi monitorizează şi-i tratează în cadrul programului naţional de cancer, internările şi terapiile la care sunt supuşi, generează costuri exorbitante. Lunar, părinţii care au un copil bolnav de cancer, sunt obligaţi să scoată din buzunar în jur de 1.000 de lei. Aceşti bani reprezintă cheltuieli suplimentare din partea familiilor, care se impun deoarece, foarte multe consultaţii, investigaţii clinice şi dispozitive medicale nu sunt decontate sau, sunt doar parţial subvenţionate de stat.

Numai medicamentele şi echipamentele medicale costă în jur de 400 de lei

Investigaţiile medicale de care depinde încetinirea evoluţiei bolii până la stoparea ei, se ridică lunar, la cel puţin 150 de lei. La acestea se mai adaugă încă 100 de lei pentru transportul copilului către unităţile medicale unde este aşteptat de specialişti pentru a-l monitoriza şi a-l supune terapiilor. Lună de lună, echipamentele medicale (cum ar fi protezele, cărucioarele şi camerele implantabile pentru chimioterapie) şi medicamentele care-l ţin în viaţă, mai costă încă 400 de lei, cu aproximaţie. Nu mai vorbim de regimul alimentar special de care trebuie să beneficieze micuţul bolnav şi care depăşeşte cu uşurinţă 200 de lei în fiecare lună. Plus, cremele, gelurile speciale şi toate produsele de igienă personală care mai costă aproximativ 100 de lei.

Ajută micuţii bolnavi de cancer, să trăiască. Donează şi salvează un copil!

Ca de fiecare dată, Asociaţia PAVEL (Asociaţia Părinţilor cu copii bolnavi de cancer care se intitulează Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă ) încearcă să ajute aceşti copii, strângând fonduri pentru tratamentul şi îngrijirea lor. „Asociaţia P.A.V.E.L., organizaţie non-guvernamentală, caritabilă şi non-profit vine în sprijinul copiilor diagnosticaţi cu cancer cu Alocaţia pentru Sănătate. În fiecare an, Asociaţia PAVEL sprijină aproximativ 550 de cazuri unice de copii bolnavi de cancer (cazuri noi şi cazuri care sunt în tratament de mai mulţi ani)”, a declarat Olga Cridland, membru fondator şi preşedinte al asociaţiei pentru şcoalapacienţilor.ro.

Dacă vrei să susţii campania Alocaţia pentru Sănătate ai la dispoziţie mai multe variante

  • donând orice sumă, în lei, plătind direct cu cardul, prin Mobilpay, accesează https://secure.mobilpay.ro/buy-product/16pnbt
  • donând prin ordin de plată în contul Asociaţiei P.A.V.E.L., deschis la BANCPOST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucureşti, România (conturi curente RON- RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01, USD- RO92 BPOS 7100 3031 332U SD01, EURO- RO48 BPOS 7100 3031 332E UR01)
  • sau mergând direct la sediul Asociaţiei P.A.V.E.L., din Bucureşti care se află pe Şos. Mihai Bravu, Nr. 311-313, Bl. SB 1, Sc. 1, Et. 1, Ap. 1, Sector 3 sau la Centrul PAVEL din incinta Institutului Oncologic, Et. 1, Şos. Fundeni nr. 252 să donezi suma pe care o vrei.