Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu vrea ca acest partid să se consolideze ca a treia forță politică din România, după alegerile de anul viitor, ca o alternativă la formațiunile tradiționale.

„Ambiția mea și a colegilor mei este ca, după viitoarele alegeri locale, ALDE să se consolideze ca a treia forță politică, o alternativă la partidele devenite tradiționale pe scena politică românească – mă refer la PNL și PSD -, care, după cum se vede, sunt afectate de o eroziune politică accentuată“, a afirmat Tăriceanu, într-o conferință de presă, cu ocazia Școlii de iarnă a Tineretului Liberalilor și Democraților.

Tăriceanu a subliniat că ALDE este un partid tânăr, dar a arătat că acest lucru nu reprezintă un avantaj la nivel organizațional, însă poate atrage oameni noi, care să se implice în acțiunea politică și care să accepte regulile jocului democratic.

„Dacă sunt oameni care vor să candideze din societate, pot să o facă independenți. Dacă vor să facă politică, dacă împărtășesc valorile și ideile noastre, să vină alături de noi. (…) De multe ori am constatat că sunt foarte mulți oameni valoroși, dar care au o privire egoistă asupra lucrurilor. Politica înseamnă consum de timp, de nervi, de resurse de tot felul, pe care unii sunt dispuși să le aloce și alții nu. În măsura în care vor avea disponibilitate și au și o carte de vizită care să îi recomande, le-am spus colegilor mei să-i primească cu brațele deschise. Ne-am propus, ca o primă etapă, atragerea de noi membri. Facem și invitații, dar sunt foarte mulți care vin și din proprie inițiativă“, a susținut copreședintele ALDE.

El a adăugat că a avut discuții cu membri ai PNL pentru a se alătura ALDE, dar nu a dorit să spună despre cine este vorba.