În perioada 1-17 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au acționat pe drumurile județene pentru verificarea transporturilor rutiere de persoane în regim taxi, fiind verificate deținerea tuturor documentelor prevăzute de legislația în vigoare; starea tehnică a autovehiculelor; afișarea în interiorul autovehiculului a ecusonului și a fotografiei conducătorului auto, precum și a informațiilor privind tarifele practicate; deţinerea autorizației de transport și a atestatului de pregătire profesională și respectarea obligaţiilor legale privind modul de desfăşurare a activităţii de transport în regim de taxi.

Polițiștii au aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 3 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare. Pentru doi taximetriști au fost întocmite dosare penale pentru conducere fără permis, respectiv – conducerea unui autovehicul având permisul suspendat.


Au fost organizate, de asemenea, și acțiuni pentru verificarea perioadelor de conducere și odihnă, polițiștii rutieri din Ilfov aplicând, în acest sens, peste 10 sancțiuni contravenționale operatorilor de transport de marfă și persoane, în valoare de peste 40.000 de lei.