APIA vrea să prelungească termenul pentru depunerea cererilor pentru subvenţia pe motorină, care a expirat pe 31 ianuarie, pentru că s-au primit foarte puţine solicitări

Directorul Agenției, Dorel Benu, a declarat că această decizie a apărut că urmare a faptului că doar 4.000 de beneficiari, față de 14.000 de cereri depuse, au reușit să depună solicitarea de decont. El pune această situație pe seama vremii nefavorabile. Prin urmare se dorește modificarea termenului de depunere și prelungirea acestuia până spre sfârșitul lunii februarie.

O altă veste cu privire la subvenția pentru motorina utilizată în agricultură este cea anunțată de Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Acesta a afirmat că, în situația în care autoritățile decid aplicarea accizei suplimentare la motorină, ministerul va suporta o parte din această diferență. „Deci, din acest punct de vedere, oarecum compensăm. Trebuie să facem toate calculele. Sper să nu fie la consumatorul final o creştere de preţ; cred că este foarte important”, a precizat ministrul Constantin.

Ajutorul de stat pentru motorină se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard pentru anul 2013, de 330 euro/1.000 litri, până la acciza redusă de 21 euro/1.000 litri, respectiv 1,399 lei/litru motorină.