„Este esențială îndepărtarea vânătorilor de subvenții, pentru a lăsa loc adevăraților fermieri”, a postat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa Facebook, referindu-se la câteva dintre țintele pe care se va concentra în acest an conducerea MADR.

„Am prezidat astăzi ședința de Colegiu a ­MADR. În cadrul ședinței, am subliniat că în următorii ani, împreună cu echipa MADR, voi pune accent pe realizarea țintelor din Programul de Guvernare.

Între acestea, am amintit: consolidarea mediului asociativ, corectarea deficitului balanței comerciale cu produse agroalimentare, reducerea gradului de meteodependență a agriculturii prin realizarea de investiții în irigații, reducerea gradului de depopulare al zonelor rurale.

De asemenea, am punctat că este esențială îndepărtarea vânătorilor de subvenții, pentru a lăsa loc adevăraților fermieri, dar m-am referit și la importanța creșterii forței de muncă calificată în agricultura din România, dezvoltarea învățământului dual agricol și a cercetării, precum și la promovarea mai intensivă a produselor locale și tradiționale românești, a anunțat Adrian Oros.

Articol apărut în ediţia print a Jurnalul de Ilfov, nr.531