Impozitul zero pe salariul minim ar putea să fie aplicat din 2022 în agricultură, unde sunt salarii mici și evaziune fiscală foarte mare, a declarat, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, și anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorinţă politică să o facem. În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper și cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt și salarii mici și evaziune fiscală foarte mare. (…) Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscală”, a susţinut Năsui.

La finele lunii noiembrie 2020, deputatul USR Claudiu Năsui declara că măsura „zero taxe pe salariul minim”, inclusă în programul USR PLUS de guvernare, ar urma să fie implementată gradual, pe parcursul a cinci ani, și va viza în primul rând clasele sociale în care sunt cele mai mici salarii.

Articol apărut în ediţia print a Jurnalul de Ilfov, nr.531