Gabriela Firea este noul primar general al Capitalei

Pentru prima dată, Bucureștiul va fi condus de o femeie. PSD a câștigat Primăria Capitalei prin Gabriela Firea, care a convins peste 40% dintre bucureștenii care au mers la urne să o voteze, învingându-i detașat pe principalii contracandidați Nicușor Dan, Cătălin Predoiu sau Robert Turcescu.  

Toate sectoarele Capitalei au fost, de asemenea, adjudecate de candidații aruncați în cursă de către PSD sau Alianța electorală PSD+UNPR. Astfel, pentru următorii 4 ani, Sectorul 1 va fi condus de către Daniel Tudorache, Sectorul 2 – de Mugur – Mihai Toader, Sectorul 3 – de Robert Sorin Negoiță, Sectorul 4  – de Daniel Băluță, Sectorul 5 – de Daniel Florea și Sectorul 6 – de Gabriel Mutu.

Marile surprize ale scrutinului din București le-au reprezentat cei doi candidați ai Uniunii Salvați Bucureștiul – Nicușor Dan, care a obținut o treime din voturile celor care au ieșit la urne și franțuzoiaca Clotild-Marie-Brigitte Armand, care, de asemenea, a adunat aproape 30% dintre voturile celor care au participat la scrutin în Sectorul 1 al Capitalei.

Pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB) – ordinea partidelor câștigătoare, care își vor desemna consilierii municipali este PSD+UNPR, USB, PNL, PMP și ALDE.

Gabriela Firea:
Sunt un om de dialog

Gabriela Firea a declarat că, în calitate de primar general al Capitalei, va propune doar proiecte care sunt benefice bucureștenilor, considerându-se „un om de dialog’’.

„Le voi mulțumi colegilor care m-au propus. Se știu ei cei care
m-au propus pentru a reprezenta PSD în alegerile de la Primăria Capitalei. Celorlalți le mulțumesc pentru confirmare, validare și susținere în toată această perioadă. Vă spun sincer că nu prea este timp de evenimente, de manifestări de bucurie și nu e un șablon. Aștept rezultatele finale din clipă în clipă, validarea din partea judecătoriei și toată succesiunea și cronologia de evenimente care se vor succeda. Va trebui să intru în legătură cu prefectul de București și să stabilim de comun acord data, ora și locul depunerii jurământului”, a spus Gabriela Firea.