Traian Băsescu internat de urgență într-un spital din Paris, după ce ar fi suferit un AVC

Traian Băsescu ar fi fost internat de urgență în această dimineață într-un spital din Paris, după ce ar fi suferit un AVC (accident vascular cerebral), relatează Antena3.ro.

Potrivit unor surse Realitatea Plus, fostul președinte a fost dus în capitala Franței cu un avion privat,  deoarece ar fi suferit un AVC, dar ar avea și mai multe probleme cardiace și pulmonare.

Antena3.ro comentează că este posibil ca Băsescu să fi suferit un AVC pe fondul stresului provocat de condamnarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a decis că fostul președinte a colaborat cu Securitatea. Politicianul și-ar fi pierdut brusc auzul, acesta fiind semnul care a alertat familia.

Întrucât au apărut complicații la plămâni, medicii români au decis transferarea lui urgentă în străinătate.

În urmă cu două zile, fostul președinte a primit verdictul final din partea CNSAS.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că fostul președinte român Traian Băsescu a fost colaborator al Securități. Decizia este definitivă.

Judecătorii Curții Supreme au respins acțiunea lui Traian Băsescu împotriva deciziei Consiliului Național de Studiere a Arhivelor Securității, care l-a declarat colaborator al fostei Securității.

„Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian”, potrivit sentinței definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.

Traian Băsescu nu a comentat decizia ÎCCJ, însă la scurt timp a anunțat că se va adresa Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.