Președintele PMP, Traian Băsescu, este convins că PNL și PSD „își vor da mâna” după alegerile din iunie, în consiliile locale și cele județene. El consideră că acest lucru face ca cele două partide să nu mai reprezinte credibilitate în ochii electoratului.

„A avea un partid nou (PMP, n.r.) destinat României și românilor este o necesitate, astăzi. Și nu o spun pentru că PSD și PNL sunt adversarii noștri, pe care-i tratăm în mod egal, pentru că ei, de fapt, au rămas USL. Și veți vedea, după alegeri, cum își vor da mâna prin toate consiliile județene și consiliile locale. (…) PSD și PNL și-au epuizat, după părerea mea, capacitatea de a mai fi partide credibile, chiar dacă sunt partide mari”, a afirmat, la Deva, Traian Băsescu.

 

Două partide pline de „zgură”

 

Băsescu mai susține că PNL și PSD ar fi afectate de ceea ce a numit „zgura tranziției” și de aceea este nevoie de un partid nou pe eșichierul politic. „Este adevărat, în cei 26 de ani de tranziție și-au atins (PNL și PSD, n.r.) obiectivele majore ale României: intrarea țării în NATO și în UE. În același timp, însă, au adunat zgura tranziției – și pentru compromisurile uriașe pe care le-au făcut, și din cauza corupției pe care o vedem la tot pasul, și pentru ineficiența administrației lor în administrația locală”, a arătat Băsescu. În opinia sa, electoratul din țara noastră dorește să vadă politicieni noi, iar în acest context președintele PMP a spus că 85% dintre membrii partidului pe care îl conduce sunt implicați pentru prima oară în politică.