Românii diagnosticați cu temuta maladie  ar putea beneficia de unul dintre cele mai performante tratamente, fără să plătească. Radioterapia IMRT-VMAT este disponibilă acum și în România, iar pacienții pot beneficia de tratament în cadrul campaniei “Dăruim speranță bolnavilor de cancer”.

Tehnica IMRT-VMAT permite un control foarte precis al radiațiilor și poate fi aplicată în foarte multe tipuri de cancer. Radioterapia micșorează tumora dar protejează țesuturile sănătoase. Tratamentul poate fi utilizat înainte de intervenția chirurgicală pentru a micșora tumora, sau după, pentru a opri creșterea celulelor canceroase care ar putea rămâne în organism. Însă, acest tip de radioterapie poate fi indicat și înainte, în timpul sau după chimioterapie, sau în tratamentul hormonal, pentru a îmbunătăți rezultatele generale. 

“A fi diagnosticat cu cancer nu e sfârșitul lumii” 

“Anul trecut, în toamnă, am primit un diagnostic cumplit: cancer! După patru luni de chimio, în care tumora se micșorase cu 80%, am făcut dublă mastectomie cu reconstrucție imediată, pentru a preîntâmpina orice risc. La două luni după operație, am făcut radioterapie IMRT-VMAT, în zona gâtului și la sânul drept, acolo unde fusese tumora pentru a proteja zona respectivă, având în vedere că mi-au fost afectați și ganglionii. Ca reacții adverse de la radioterapie am avut mici arsuri, similare celor solare, pe zona supusă iradierii și ușoare dificultăți la înghițire. Sper ca, prin povestea mea, oamenii să înțeleagă că a fi diag­nosticat cu cancer nu e sfârșitul lumii. Acum mă simt în formă și, de curând, m-am reapucat de sport. Înainte de diagnosticare, mergeam la sală de șase ori pe săptămână, iar acum vreau să îmi recapăt „pătrățelele” pe abdomen”, spune Mădălina, o pacientă cu tumoră la sân. Asociația Dăruiește Viață și clinica ce dispune de acest sistem de radioterapie, oferă, lunar, tratamente complete. Detalii pe www.daruiesteviata.ro