Schimbările climaterice aduc cu sine îmbolnăviri în masă, tusea, nasul înfundat, îngroșarea vocii (răgușeala) și durerea în gât fiind cele mai comune simptome în această perioadă a anului. În formele ușoare ale răcelii, nu te grăbi să iei un pumn de medicamente. Vei trata cu succes manifestările chinuitoare ale bolii cu remedii naturale.

Tusea ­trece cu miere și ­ridiche ­neagră

Ameste­că un pic de muș­tar cu mie­­re de al­bine și ceapă tă­­­iată mărunt. Sau… de trei ori pe zi, bea suc de aloe vera combinat cu miere de albine încălzită. To-tul în părţi egale, câte o linguriţă din fiecare. Un tratament foarte eficient îl reprezintă ridichea neagră cu miere de albine. Ia o ridiche neagră mare, spal-o bine, scoate-i miezul și umple-o cu miere de albine. Pune o într-un vas și las-o timp de 24 de ore acoperită cu celofan. Vei obţine un suc pe care e bine să-l consumi de trei-patru ori pe zi, adăugând miere de fiecare dată.     

Răgușeala o ­combaţi cu ­usturoi

Pisează câţiva căţei de usturoi și omogenizează-I bine cu miere de albine în părţi egale. Înainte de culcare, bea câte o lingură din acest preparat amestecat cu apă fiartă. Un remediu excelent îl constituie și gargara cu suc de cartofi. Poţi să-ţi prepari un ceai din 10-15 bucăţi de cuișoare adăugate la un pahar de apă clocotită. Con-sumă-l îndulcit cu miere de albine, cam de trei-patru ori pe zi. Și ceaiul de zmeură amestecat cu o cantitate mică de vodcă are efecte benefice.

Nasul se desfundă cu aloe vera

Încălzește puţină sare de bucătărie în­tr un vas și apoi pune-o în doi săculeţi de bumbac. Ţine săculeţii pe nas până se răcesc. Unge-ţi bine nările cu unguent de gălbenele și, timp de 40 de minute ţine în nas tampoane din usturoi pisat în tifon. De trei-patru ori pe zi poţi să-ţi pui în nas cu suc de aloe. Spală bine nasul după apro-ximativ 20 de minute.

Durerea din gât dispare cu piper

Consumă câte o felie de lămâie la fiecare oră. Se recomandă să-ţi faci și gargară cu o lingură de miere de albine dizolvată în 200 de grame de apă clocotită. De de-parte însă, piperul este cel mai bun remediu. Durerea în gât îţi trece dacă, înainte de culcare mănânci o linguriţă de miere de albine amestecată cu un praf de piper. De asemenea, poţi să faci amestec eficient din cantităţi egale de miere de albine, mere și ceapă date prin răzătoare. Din amestecul preparat, consumă câte două-trei lingu-riţe pe zi.