În piaţa Mihai Eminescu a oraşului s-a desfăşurat „Festivalul Târgului şi Cântecului Popular Românesc“, ajuns acum la a doua ediţie. O  frumoasă manifestare, cu mii de spectatori localnici şi nu numai. Îndeosebi către seară şi în weekend. În zilele de 9,10 şi 11 martie s-au aflat pe scenă interpreţi ai folclorului nostru, iar pe platoul din faţa primăriei au fost amplasate zeci de standuri cu preparate culinare, artizanat, produse ale meşterilor populari din multe zone ale ţării şi din străinătate.   

Organizatorii evenimentului au fost artiştii Maria şi Mihai Călin, bineînţeles cu sprijinul primarului oraşului, George Pistol. Sâmbătă, 10 martie, cunoscutul interpret Gheorghe Turda s-a numărat printre oaspeţii care au încântat publicul. Recitalul său a durat  peste 40 de minute şi a cules aplauze la scenă deschisă.    

Un spectacol de calitate

Printre artiştii întâlniţi s-au numărat: Norica Enache, Veronica Geamănu, Vasilică Bordianu, împreună cu soţii Maria şi Mihai Călin. Acesta din urmă a anunţat că  spectacolele au fost alcătuite sub îndrumarea „marii noastre artiste, Maria Cornescu“. 

Cumpărături, bună dispoziţie şi distracţie

Ca la orice târg consacrat, care îşi respectă statutul, cel de la Buftea a oferit tuturor produse tradiţionale româneşti şi străine (Ungaria şi India). În ultima zi a festivalului, mulţi producători au oferit reduceri de preţuri, la majoritatea mărfurilor prezentate.

Primăvara, din belşugul târgului

„Timpul a fost foarte frumos. Pentru că şi vremea ţine cu oamenii buni“, a afirmat Mihai Călin. Iar oamenii au avut de ales: la standul din Ungaria, „clătitele uriaşe“ puteau înveli oricare dintre cele 47 de sortimente de dulceaţă, iar plăcintele puteau fi cu dovleac, mere, alune, stafide sau nucă. Hainele de blană şi piele, cojoacele, încălţămintea, ceramica de Horezu, Corund sau Marginea, iile brodate, din Prahova, jucăriile, sticlăria ornamentată cu platină, aur şi argint industriale, lenjeria, îmbrăcămintea tricotată pentru copii au întregit atmosfera clasică, tradiţional ospitalieră a oraşului gazdă.