Locuitorii oraşului Bragadiru au fost răsfăţaţi, timp de trei zile, cu spectacole de neuitat la Festivalul Toamnei. Pe scena amenajată în faţa Casei de Cultură „Mihai Eminescu” au urcat numeroşi artişti ce i-au încântat pe ilfoveni şi i-au îndemnt la dans, ore în şir.

În parcul din fața Casei de Cultură „Mihai Eminescu” a fost din nou mÎn parcul din fața Casei de Cultură „Mihai Eminescu” a fost din nou mare sărăbătoare, iar sutele de spectatori ce au venit atât din oraşul Bragadiru, cât și din localităţile alăturate, în cele trei zile, cu siguranţă vor avea ce povesti de acum încolo. Măcar până la anul, la următoarea sărbătoare. Pentru că cei prezenţi au avut parte de multe momente frumoase pentru toate vârstele şi toate gusturile.

O uriaşă petrecere cu muzică şi bunătăţi

Festivalul Toamnei de la Bragadiru are deja o tradiţie.  De mai mulţi ani, administraţia locală a oraşului Bragadiru reuşeşte să facă din sărbătoarea dedicată localităţii un festival de neuitat. Ziua de 26 octombrie este în calendarul creştin o zi de mare sărbătoare. Ziua de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir, este ziua în care se sărbătoresc alături de cei care poartă numele de Dumitru, atât Hramul Bisericii cât şi ziua oraşului Bragadiru. Primarul Vasile Cimpoieru a transformat această ocazie într-un festival cu spectacole ce ţin, ca în poveste, câte trei zile, pentru ca locuitorii săi să simtă că într-adevăr este o mare sărbătoare.

Iată că, Festivalul Toamnei nu s-a dezminţit nici în acest an, prin programul artistic de excepție. Organizatorii au reuşit să ofere publicului o sărbătoare în toată puterea cuvântului pentru că uriaşa petrecere din Bragadiru a avut toate ingredientele necesare pentru distracţie şi voie bună. În timp ce artiştii au oferit, vineri, sâmbătă și duminică, recitaluri de excepţie, comercianţii s-au întrecut  în oferte pentru toate gusturile. Astfel, aveai de ales între a face cumpărături de la producătorii de costume populare, haine de blană, bijuterii sau produse artizanale sau în a degusta, în acordurile muzicii, tot felul de mâncăruri delicioase. Tradiţionalul grătar românesc sfârâia cu fripuri de toate felurile, cârnăciori, mititei, pastramă sau frigărui. Cu greu puteai trece de toate aceste bunătăţi.

Odată aşezat la masă, nu aveai cum să rezişti ofertei de must, bere sau vin fiert, iar cei mici, cu siguranţă nu au trecut peste desert. Cum să mai ai grijă de siluetă când oriunde te uiţi eşti ademenit cu prăjituri de casă, gogoşi sau clătite cu ciocolată ori dulceaţă!

 

Copiii la loc de cinste

Poate mai mult ca oricând, organizatorii i-au avut în atenţie pe cei mici. Aşa cum ne-a declarat Ion Tănase, organizatorul evenimentului, acest festival a reprezentat o ocazie foarte bună pentru a-i promova pe copiii din Bragadiru. Cei mai mici și mai talentați locuitori ai orașului au urcat pe scenă unde, plini de curaj, ca nişte artişti profesionişti, au uimit cu prestaţia lor, nu doar mămicile, tăticii, bunicii sau mătuşile care de obicei vin să îşi susţină vedetele familiei, ci şi sutele de spectatori veniţi la eveniment.

Au încântat audienţa şi în acest an, tinerele vedete ale trupei de dans „Amicii”, din cadrul Casei de Cultură „Mihai Eminescu”, din Bragadiru, îndrumați de Florin Gogan, respectiv, Roxana Rece.

La doar 11 ani, Daria Niţă, membră a grupului „Mlădiţe Ilfovene” din Clinceni, a uimit cu talentul său, exprimându-se pe scenă ca o adevărată artistă consacrată de muzică populară. Cu piese precum „Hora pieniţei” sau „Măi neicuţă, măi gorjene”, Daria a câştigat admiraţia spectatorilor ce au aplaudat-o cu multă căldură.

De altfel, pentru cei mici Festivalul Toamnei 2016 a fost un prilej de superpetrecere pentru că organizatorii au avut grijă de distracţia special destinată lor. Prichindeii s-au jucat ore în şir, având la dispoziţie un adevărat mic parc de distracţii cu carusel, tobogane gonflabile, trambuline şi clasicele leagăne.

Muzică pentru toate gusturile

Ca în toţi anii, Ion Tănase, organizatorul evenimentului, a adus pe scenă nume consacrate ale muzicii românești de toate genurile: cele două surori Raluca şi Denisa de la Bambi, fiicele organizatorului Ion Tănase, Andy C, Leya D, Sylvie, Sylvia&DjRynno, Ionuţ Sidău, Cătălin Doinaş, Roxana Nicu, Adina Roşca, Marian Haiducu si Ionică Moroşanu. Toţi aceşti minunaţi artişti au oferit adevărate recitaluri ce au ţinut publicul în priză în toate cele trei zile. S-a dansat, s-a cântat şi s-a aplaudat din toată inima, sub „stricta supraveghere şi organizare” a prezentatoarelor Adriana Ștefan şi Adina Roşca, cunoscute şi îndrăgite vedete TV ETNO.

Entuziasmul cu care publicul a primit toate momentele artistice s-a văzut când un producător de blănuri, încântat de prestaţia artiştilor, a ţinut morţiş să le ofere în dar îndrăgiţilor interpreţi de muzică populară Ionuţ Sidău şi Adina Roşca câte o căciulă şi res­pectiv, un guler de blană în semn de preţuire.

În a treia zi a Festivalului Toamnei, ca şi la ediţiile precedente, finalul a fost al manelelor. Vali Vijelie i-a încântat cu ritmurile sale alerte pe spectatori, iar sărbătoarea s-a încheiat cu tradiţionalul foc de artificii.

Aşa se face că scopul sărbătorii a fost atins, ca în fiecare an, din 2008, de când a fost instituită, iar locuitorii s-au distrat și au petrecut și în cinstea orașului lor, dar și spre slava Sfântului Dumitru, care-i ocrotește.