Chitila. Săptămâna Europeană a Sportului Școlar

Desfășurată între 10 și 16 septembrie a.c., evenimentul nu poate trece neconsemnat, în ziarul nostru. Programarea acestei ample acțiuni la nivelul continentului european s-a aflat și la această ediție sub semnul practicării unei game largi a sporturilor, prin competiții la care să participe copii, tineri, dar nu numai ei.

În România, Federația Română “Sportul pentru Toți“ (FRST) a fost  coordonatorul național al acestui proiect european de succes, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sporturilor (MTS) – cofinanțator.

 

Chitila,  buna gazdă a evenimentelor

Școlile acestui oraș au organizat participări ample, la foarte multe competiții, demostrații și jocuri sportive. Peste 800 de elevi, de toate vârstele – susținuți de alte zeci de echipe de voluntari au luat parte din plin la manifestări diverse, desfășurate pe stadionul și baza sportivă ale orașului, pe scena Casei de Cultură, în pădurea Chitila și în minunatul Parc Dendrologic – emblemă a localității.

Organizatori merituoși

Pentru județul Ilfov, organizatorul activităților dedicate acestui eveniment a fost Fundația “Pro Chitila“, prin Asociația Sportivă Școlară nr. 1, cu prof. Marian Gîrleanu președinte, secondat de Natalia Rotaru – vice.

Aceste nominalizări s-au făcut la evidențierea lor de către FRST, ca profesioniști cu experiență în astfel de evenimente. Un bun ajutor de echipă l-au oferit prof. Gheorghe Dumitrescu și Ștefania Duminică, dir. Școlii gimnaziale “Prof. Ion Vișoiu“, Chitila, toți susținuți deopotrivă, ca întotdeauna, de primarul Emilian Oprea.       

 

Entuziasm și concursuri numeroase

Dar nu numai atât. Lista manifestărilor sportive a fost amplă și diversă.

 

Prof. Marian Gîrleanu le trece în revistă: “După deschiderea festivă a evenimentului, ținută pe scena Casei de Cultură din orașul nostru au urmat – timp de săptămână – confruntări, jocuri și demonstrații ale tinerilor sportivi școlari. Elevii au participat la Crosul “Be Active“, dar și la gimnastică acrobatică. Au urmat apoi concursuri de îndemânare cu trotinete și biciclete, dansuri sportive, jocuri de distractive și de mișcare, ștafete, parcursuri aplicative, aruncări la țintă, fitness și aerobic, demonstrații de karate, orientare turistică, drumeții în pădure, alte probe de atletism, meciuri de volei, oină, fotbal și rugby tag“.