Ministerul Turismului a pus în dezbatere un proiect de ordonanță care ar urma să permită despăgubirea integrală a turiștilor în cazul falimentului sau insolvenței tour operatorilor.

Actuala lege obligă marile agenții de turism să aibă asigurări în caz de insolvență care ajung la maximum 50 de mii de dolari.

La un calcul simplu, o mare agenție cu mii de clienți ar putea să își despăgubească cu acești bani doar 100 de clienți, potrivti Stiri.tvr.ro.

Cele patru forme de garantare vor fi stabilite până la sfârșitul acestui an prin normele de aplicare care vor fi adoptate de ministrul Turismului.

Două agenții de turism intrau anul trecut în insolvență. Așa că sute de oameni au rămas cu bagajele-n drum, deși achitaseră vacanțele cu mult timp înainte. În fața acestor probleme, turiștii sunt „protejați” de o lege veche de 15 ani, mult depășită de realitățile din domeniu, mai scriu ziaristii de la Stiri.tvr.ro.

Ar trebui modificată, recunosc autoritățile de la noi, chiar în regim de urgență pentru că Bruxelles-ul este cu ochii pe noi la acest capitol.