Comisia Europeană (CE) a anunţat că a decis să suspende alocarea unor ajutoare, în valoare de 125 de milioane de euro, destinate sprijinirii producătorilor europeni de fructe şi legume perisabile.

Potrivit unei surse europene, citată de AFP, această decizie este motivată de „îndoieli serioase” cu privire la validitatea datelor trimise de Polonia, în condiţiile în care producătorii polonezi au reclamat 87% din ajutoarele totale deblocate, la data de 18 august, de Bruxelles.

Cu toate acestea, pentru a putea ajuta la stabilizarea pieţelor afectate de embargoul rusesc, executivul european a precizat că, în următoarele zile, va prezenta un nou mecanism, mai concentrat, de sprijinire. “Comisia Europeană este decisă în continuare să-i susţină pe producătorii care au pierdut o piaţă importantă’”, a subliniat comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

Măsurile de sprijin, anunţate luna trecută, vizau tomatele, morcovii, ardeii, varza albă, conopida, castraveţii, ciupercile, merele, perele, fructele roşii, strugurii de masă şi kiwi.