Inginer, bancher, doctor sau avocat?

Ca părinte, în mod cert visezi la un viitor prosper pentru micuţul tău. Şi, pe măsură ce constaţi că adoră să descopere tainele număratului şi învaţă cu repeziciune primele litere din abecedar, te gândeşti deja la viitorul său profesional. Dar, oricât de mult ţi-ai dori să devină un doctor eminent, un inginer iscusit sau un afacerist prosper, el are o chemare, o predispoziţie spre un anumit domeniu de activitate, influenţat în mare parte de aşezarea planetelor în luna în care a venit pe lume.

Ianuarie 

Copilul tău are mai mult preocupări spirituale şi mai puţin fizice. Este pa­sio­nat de tot ceea ce ţine de mecanică şi sport, dar nu va face o carieră în aceste domenii. În schimb, poate deveni un artist celebru, un scriitor de excepţie sau un savant desăvârşit.

Februarie 

Este o fire artistică. Îi place muzica, dansul, pictura, iubeşte literatura şi este un bun predicator. Are mari şanse să devină un profesor de elită, un bun învă­ţă­tor, pictor, decorator, muzician sau, de ce nu, un balerin renumit. Majorita­tea scriitorilor de romane de dragoste şi foarte mulţi pictori sunt născuţi în fe­bruarie. 

Martie 

Are un temperament ceva mai dur, aşa că poate face sport de performanţă; probabil va înclina spre box sau rugby, sporturi agresive. Însă, la fel de bine poate de-veni un militar de carieră, un chirurg sau un stomatolog de excepţie. Deoarece este un bun organizator în industria spectacolului poate face o carieră impresionantă şi ca regizor sau dirijor.

Aprilie 

Îi place să jongleze cu ideile şi cuvintele. Lucru care în timp îi va aduce rezultate excepţionale în jurnalism, actorie, justiţie, iluzionism, rel­a­ţiile cu publicul. De ase-menea, ar putea fi şi un diplomat iscusit care să obţină multe drepturi pentru cetăţenii statului pe care-l reprezintă.

 Mai 

Are spirit de lider şi înclinaţii spre lucrul cu pământul în special. Nu ar fi exclus să ajungă agricultor, fermier, bu­cătar şi mai târziu să pună bazele proprie-i afaceri. Însă, ar putea fi şi un bun bijutier, constructor, administrator sau ne­­gustor. Dacă va face sport va opta pentru fotbal sau tenis.

Iunie 

Se poate lăuda cu o afinitate aparte pentru călătorii şi are o plăcere deosebită de a lucra şi de a înţelege copiii. De aceea, cel mai bine i se potrivesc meseriile de marinar, pescar, bucătar pe un vas de croazieră, sportul precum înot, volei în apă. Sau… poate deveni un bun pedagog.

Iulie 

Cu siguranţă cel mai mult îl atrag meseriile care presupun rolul de lider şi va face tot ce-i stă în putinţă ca să le obţină. Director, bancher, politician – acestea sunt meseriile care i se potrivesc cel mai bine. 

August 

Deţine calităţi artistice, diplomatice şi sociale. Asta înseamnă că este foarte bun în relaţiile cu publicul şi ar putea face o carieră impresionantă în muzică, dans, pictu-ră, coafură, manichiură, pedichiură, modelling, justiţie, medicină, gastronomie.

Septembrie

Ce i s-ar putea po­trivi mai bine unei persoane critice şi analitice decât cercetarea în orice domeniu, şi profesiile care cer ordine şi disciplină cum ar fi armata, poliţia, aviaţia. Este omul care testează terenul înainte, merge întotdeauna la sigur, nu riscă niciodată nimic. Da, are toate şansele să devină un general de excepţie în armată, un aviator iscusit, un bun pilot de curse pentru că ştie să-şi controleze reflexele, contabil, informatician. 

Octombrie 

Are un simţ tactil foarte dezvoltat ceea ce-i atribuie abi­litatea de a fi un mare chirurg. Sau poate un ceasornicar desăvârşit. Oricum, ingeniozitatea şi perfecţionismul său îl va direcţiona spre ştiinţă, politică, inventică.

Noiembrie 

O meserie statică nu-l va mulţumi niciodată. Totdeauna îşi va dori să fie într-o funcţie în care să călătorească foarte mult şi care să-i permită să se aventureze. În schimb are o afinitate pentru animale. Cel mai bine i se potrivesc meseriile pre­cum ghid turistic, pădurar, dresor, veterinar.

Decembrie 

Indiferent de ac­ti­vitatea pe care o va desfăşura va fi un foarte bun conducător. Are o putere de convingere extraordinară ceea ce îl ajută să îi fie la fel de bine în postura de lider politic sau de director de companie.