Ai primit vestea că vei aduce pe lume un bebe sau ai născut deja? Mergi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi ia-ţi adeverinţă de asigurat. În baza ei vei avea anumite servicii medicale gratuite, vei obţine trimiteri la spital în vederea efectuării unor analize la preţ redus, medicamente compensate sau gratuite etc. Dr. Aure-lia Isărescu, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov îţi prezintă prin intermediul ziarului Jurnalul de Ilfov, actele necesare pentru eliberarea adeverinţei de asi-gurat în următoarele situaţii: 

Dacă ești însărcinată sau lăuză 

 Buletin

 Adeverinţă de la medicul ginecolog care atestă că eşti însărcinată (după caz)

 Certificatul de naş­tere al copilului dacă eşti lăuză 

 Adeverinţă de la Fisc din care să reiasă că nu ai venituri impozabile 

 Declaraţie pe pro­pria răspundere din care să rezulte că nu ai venituri (dacă e cazul)

 Documente prin care să dovedeşti că obţii venituri lunare sub salariul minim brut pe ţară. 

Dacă te afli în ­concediu de creștere a copilului

 Buletin original şi copie 

 Decizie emisă de către Direcţia Judeţeană de Muncă, Familie şi Egalitate de Şanse

Reţine! Adeverinţele se eliberează de luni până joi, între orele 10.00 – 15.00. Dosarul incomplet va fi refuzat din start. CAS Ilfov se află pe str. Aviator Popișteanu nr. 46 ori la telefon 021/224.19.82 sau 021/224.19.83 . Cum ajungi cel mai ușor la CAS Ilfov? De la Gara de Nord, ia autobuzul 105 până la staţia bulevardul Expoziţiei apoi întoarce-te până la str. Aviator Popișteanu nr. 46. 

Dr. Aurelia Isărescu, președintele CAS Ilfov și Jurnalul de Ilfov îţi prezintă săptămâna viitoare actele de care ai nevoie dacă ești șomer, ai fost expluzat sau primești ajutor social